Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Σε τι μας ωφελεί το χαμόγελο;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μάθετε τα οφέλη για την υγεία μας.

Το χαμόγελο είναι μια έκφραση του προσώπου που εμφανίζεται όταν είμαστε χαρούμενοι και ευχαριστημένοι. Ωστόσο η δύναμή του είναι πιο μεγάλη απ’ ότι νομίζετε! Όχι μόνο ωφελεί την υγεία και την ευημερία μας αλλά επίσης επηρεάζει θετικά και τους ανθρώπους γύρω μας.

Μάθετε τα οφέλη του χαμόγελου στην υγεία μας και ανακαλύψτε περισσότερους λόγους για να χαμογελάτε στην καθημερινότητά σας.

Μειώνει το στρες
Μελέτες έχουν δείξει ότι εκείνοι που χαμογελούν είναι σε θέση να βγουν από στρεσογόνες καταστάσεις πιο γρήγορα απ’ ότι οι σκυθρωποί και συννεφιασμένοι άνθρωποι. Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο να έχετε μονίμως ένα γνήσιο χαμόγελο στο πρόσωπό σας όλη την ημέρα, αλλά ακόμα κι αν προσποιήστε τα αποτελέσματα είναι ίδια!

Φτιάχνει τη διάθεση
Ένα απλό χαμόγελο στέλνει σήμα στον εγκέφαλο ότι νιώθετε καλά. Αν μάλιστα χαμογελάτε συχνά τότε ο εγκέφαλός σας δημιουργεί ένα πρότυπο με θετικές σκέψεις και όχι αρνητικές.

Μειώνει την πίεση
Το γέλιο μπορεί επίσης να κατεβάσει την πίεση, να διαστείλει τις αρτηρίες, να ανοίξει την όρεξη και να κάψει θερμίδες.

Ο νευρολόγος Χένρι Ρούμπενσταϊν ανακάλυψε ότι ένα λεπτό τρανταχτού γέλιου μπορεί να προσφέρει 45 λεπτά επακόλουθης χαλάρωσης. Ο καθηγητής Γουίλιαμ Φράι του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ αναφέρει ότι 100 γέλια προσφέρουν στο σώμα τα οφέλη αεροβικής άσκησης, που ισοδυναμεί με δέκα λεπτά κωπηλασίας. Γι’ αυτόν τον λόγο, από ιατρικής άποψης, ένα καλό γέλιο σας κάνει τόσο καλό.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι το χαμόγελο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, διότι επιτρέπει στο σώμα σας να εκτονώσει την ένταση, προκαλώντας τα κύτταρα να απελευθερώσουν την ακαμψία και κάνουν τον οργανισμό πιο ικανό για την καταπολέμηση οποιασδήποτε ασθένειας.

Σας κάνει να φαίνεστε πιο ελκυστικοί
Το χαμόγελο ομορφαίνει. Αν έχετε την τάση να χαμογελάτε συχνά, τότε το πιθανότερο είναι να είστε και μια συμπαθητική φιγούρα για τους άλλους. Γίνεστε πιο προσιτή και αξιόπιστη. Μια μελέτη από το πανεπιστήμιο Penn State διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που χαμογελούν τείνουν να είναι πιο αυθεντικοί και αξιόπιστοι.

Αυξάνεται η παραγωγικότητα και η δημιουργικότητα
Μελέτες έχουν δείξει ότι το χαμόγελο απελευθερώνει ενδορφίνες, φυσικά παυσίπονα και σεροτονίνη. Μαζί, αυτά τα τρία μας κάνουν να νιώθουμε καλά, να γινόμαστε περισσότερο δημιουργικοί και παραγωγικοί. Το χαμόγελο είναι ένα φυσικό φάρμακο!


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.