Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Κατάρτιση και απασχόληση για 23.000 ανέργους έως 49 ετών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δημόσιες προσκλήσεις για δύο προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 13.000 νέους 18-29 ετών καθώς και για 10.000 ανέργους 30-49 ετών θα εκδώσει μέσα στις επόμενες ημέρες ο ΟΑΕΔ.

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά σε πρώτη φάση κατάρτιση τεσσάρων μηνών μέσα στην επιχείρηση, που θα ακολουθείται από κανονική οκτάμηνη απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Το δεύτερο είναι ένα πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και κοινωνικού τομέα για ανέργους 30 έως 49 ετών.

Η πρόσληψη των ωφελούμενων ανέργων και στα δύο προγράμματα θα γίνει με νέα ηλεκτρονική μέθοδο επιλογής.

Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να διαθέτουν συμπληρωμένο Ατομικό Σχέδιο Δράσης. Βασική προϋπόθεση να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ ή ομογενείς με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία, τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα.

Με αυτόν τον τρόπο ο ΟΑΕΔ προσφέρει στις επιχειρήσεις που έχουν λάβει εγκριτική απόφαση υπαγωγής τη δυνατότητα να κάνουν μια προεπιλογή των υποψηφίων που θεωρούν κατάλληλους για τη θέση εργασίας που ανοίγουν, μέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Οργανισμού και των Βιογραφικών Σημειωμάτων που είναι καταχωρισμένα στη βάση δεδομένων του.

ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, HOTSPOTS ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

2.609 θέσεις μονίμων και εποχικών τον Μάιο

Τρεις διαγωνισμούς μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ σε υπουργεία και στην Τράπεζα της Ελλάδος και 2.500 προσλήψεις υπαλλήλων για ένα οκτάμηνο σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων περιλαμβάνει το «μενού» των προκηρύξεων που αναμένονται για το επόμενο δίμηνο (Μαΐου - Ιουνίου). Η κατανομή των θέσεων αφορά όλη τη χώρα (με έμφαση στην Αττική και στα νησιά του Αιγαίου), ενώ στους διαγωνισμούς θα λάβουν μέρος πτυχιούχοι (ΑΕΙ και ΤΕΙ) αλλά και απόφοιτοι λυκείου, κυρίως τεχνικών ειδικοτήτων.

ΣΕ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ
484 συμβάσεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας

ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
763 εποχικοί σε δήμους για 8 μήνες

ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2018
300 μόνιμοι στην Αμυντική Βιομηχανία

ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΣΠΑ
Αιτήσεις για επιδοτήσεις έως 200.000 ευρώ σε επιχειρήσεις


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.