Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Κάντε δικό σας ιστορικό σκωτσέζικο κάστρο στα Highlands

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χτίστηκε εν μέσω διαφωνιών στην οικογένεια Δούκα της περιοχής - Δείτε φωτογραφίες.

Ιστορικό κάστρο της Σκωτίας με 40 υπνοδωμάτια βγαίνει προς πώληση και μπορεί να γίνει δικό σας με κάτι περισσότερο από... 1,1 εκατ. ευρώ.

Το Carbisdale Castle στο Sutherland, στα βορειοδυτικά Highlands, συνολικής έκτασης 3.700 τετραγωνικών μέτρων, διαθέτει μεγάλη αίθουσα υποδοχής, αίθουσα χορού και μπιλιάρδου (!) και έχει λειτουργήσει ως hostel από το 1945.

Χρονολογείται από το 1905 και είναι το τελευταίο που χτίστηκε στη Σκωτία, στο πλαίσιο μια οικογενειακής διαφωνίας.

Κατασκευάστηκε για την Mary Caroline, Δούκισσα του Sutherland μετά το θάνατο του συζύγου της George Sutherland-Leveson-Gower, 3ου Δούκα του Sutherland.

Η οικογένειά του δεν ενέκρινε το γάμο τους και μετά το θάνατό του πρόσβαλλε τη διαθήκη του. Τελικά η οικογένεια αποφάσισε να δώσει στη Δούκισσα ένα σημαντικό χρηματικό ποσό και να της χτίσει ένα κάστρο, με προϋπόθεση να είναι έξω από τη γη της.

Κι έτσι η Δούκισσα έφτιαξε το κάστρο της έξω από την περιοχή του Sutherland, σε ένα λόφο, ορατό από μεγάλο μέρος της γης που κράτησε η οικογένεια του Δούκα, αλλά χωρίς να «βλέπει» στην κατεύθυνση αυτή!

Το κάστρο διαθέτει βιβλιοθήκη και πλήθος αγαλμάτων.

Αρχικά είχε βγει προς πώληση για 1,5 εκατ. ευρώ το 2014 και πέρσι βρέθηκε αγοραστής, όταν μια εταιρεία κατέθεσε επενδυτικό πλάνο 8 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή του κάστρου σε ξενοδοχείο, με εστιατόριο με ένα αστέρι Michelin και εκπληκτικούς κήπους.

Η αγοραπωλησία όμως ναυάγησε κι έτσι το κάστρο αναζητεί εκ νέου ιδιοκτήτη, με μειωμένη τιμή.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.