Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό ταξίδι στην Ελβετία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εικόνες που καθηλώνουν...

Αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια από τις ωραιότερες χώρες της Ευρώπης με πανέμορφα και σπάνια φυσικά τοπία που κάνουν την Ελβετία ιδιαίτερα δημοφιλή τουριστικό προορισμό κυρίως τη χειμερινή περίοδο.

H αλπική ζώνη στην Ελβετία κυριαρχείται, όπως λέει και το όνομά της, από το συγκρότημα των Άλπεων και τις διακλαδώσεις του. Τα 3/5 της χώρας καταλαμβάνονται από την αλπική ζώνη και δημιουργούν αυτό το μοναδικό σε φυσικό κάλλος τοπίο με τα βουνά, τις λίμνες και τα ποτάμια. Οι τρεις διακλαδώσεις των Άλπεων είναι οι εξής: οι Πεννικές Άλπεις, οι Βερνικές Άλπεις και οι Ραιτικές Άλπεις. Το μέσο ύψος της αλπικής ζώνης ξεπερνά τα 2.000 μέτρα, ενώ το μέσο ύψος της περιοχής του οροπεδίου βρίσκεται γύρω στα 900 μέτρα.

Εξίσου μοναδικές εικόνες μπορεί να δει κανείς και λόγω των ποταμών που διαρρέουν τη χώρα, τον Ρήνο, τον Άαρ και τον Ροδανό που είναι κυρίως χειμαρρώδεις. Οι λίμνες της Ελβετίας που καταλαμβάνουν συνολικά έκταση 1.520 τετραγωνικών χιλιομέτρων ολοκληρώνουν την εικόνα και κάνουν την συγκεκριμένη χώρα σαν να είναι βγαλμένη από παραμύθι. Οι περισσότερες από τις λίμνες αποτελούν φημισμένα τουριστικά σημεία και όχι άδικα καθώς παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξαιτίας του φυσικού τους κάλλους.

Αυτή τη σπάνια ομορφιά καταγράφει με την φωτογραφική της μηχανή και το κινητό της τηλέφωνο η Martina Bisaz η οποία γυρνά την Ελβετία και απαθανατίζει υπέροχα σημεία και τοπία. Οι διαδικτυακοί της φίλοι στο Instagram που την ακολουθούν και οι οποίοι είναι πάνω από 200.000 απολαμβάνουν τις φωτογραφίες της και την γεμίζουν likes και σχόλια για τις μοναδικές εικόνες που τους χαρίζει. Βουνά, λίμνες και ποτάμια με ή χωρίς το ανθρώπινο στοιχείο μέσα αποτελούν το αντικείμενο της φωτογράφησής της και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Ένα φωτογραφικό ταξίδι σε ένα ορεινό στολίδι της Ευρώπης...

Απολαύστε το...










































Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.