Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΣτΕ: «Ναι» σε κατεύθυνση Μουσουλμανικών Σπουδών στην Θεολογική Σχολή στο ΑΠΘ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μη νόμιμη η μετονομασία του Τμήματος Σλαβικών Σπουδών του Καποδιστριακού.

«Πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην ίδρυση εισαγωγικής κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία ξεκινά από το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Με γνωμοδότηση τους οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν νόμιμο το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Παιδείας θεωρώντας ότι η ίδρυση της κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών «συναρτάται με τη διευκόλυνση των αποφοίτων των μουσουλμανικών ιεροσπουδαστηρίων της Θράκης να ολοκληρώσουν τις θεολογικές σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και με την ανάγκη ενός διαθρησκευτικού διαλόγου».

Παράλληλα, με γνωμοδότηση του το Ανώτατο Δικαστήριο «έκοψε» σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη μετονομασία του Τμήματος Σλαβικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε Τμήμα «Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας στην γνωμοδότηση τους έκριναν πως το επίμαχο ΠΔ είναι σε απόκλιση από την γνώμη της «Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση» (ΑΔΙΠ).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.