Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Το «Μπέβερλι Χιλς» των νεκρών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το κοιμητήριο όπου ζωντανοί και νεκροί ζουν μαζί - Δείτε τις φωτογραφίες

Υπάρχει ένα νεκροταφείο στις Φιλιππίνες όπου οι άνθρωποι όχι μόνο επισκέπτονται τους νεκρούς τους αλλά ζουν και δίπλα τους.

Το Κινεζικό Κοιμητήριο της Μανίλα αποτελείται από εντυπωσιακούς τάφους που μοιάζουν με επαύλεις και είναι εξοπλισμένοι πλήρως, διαθέτοντας από κουζίνα μέχρι κλιματισμό κι από υπνοδωμάτια μέχρι τρεχούμενο νερό- ώστε οι συγγενείς να μπορούν να βρίσκονται δίπλα στους οικείους τους που έφυγαν από τη ζωή ανά πάσα στιγμή.

Πολλοί από τους τάφους αυτούς έχουν το μέγεθος κανονικού σπιτιού- κάποιοι είναι και μεγαλύτεροι ακόμα- και ενώ ορισμένοι συγγενείς αφιερώνουν μόνο μερικές ημέρες στην επίσκεψη στους νεκρούς, υπάρχουν κι εκείνοι που έχουν μετατρέψει το νεκροταφείο σε χώρο μόνιμης διαμονής.

Το κοιμητήριο φτιάχτηκε όταν οι Ισπανοί αποικιοκράτες απαγόρευσαν στην κοινότητα των Κινέζων εμπόρων να χρησιμοποιούν τα Καθολικά νεκροταφεία τους.

Οι εύπορες οικογένειες επένδυσαν χωρίς φειδώ στη δημιουργία πολυτελών χώρων αναπαύσεων για τους αγαπημένους τους κι έτσι οι τεράστιοι τάφοι σε μέγεθος σπιτιών άρχισαν να ξεπηδούν στο πλάι των δρόμων του κοιμητηρίου, που θυμίζει προάστιο.

Πολλά από τα μαυσωλεία αυτά έχουν εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, με βιτρώ, περίτεχνες διακοσμήσεις και πολλά που δεν θα περιμέναμε να δούμε σε έναν τάφο.

Οι τάφοι είναι πλήρως λειτουργικοί με τηλεφωνική σύνδεση, τουαλέτες, τηλεοράσεις ενώ υπάρχει και εστιατόριο!

Ορισμένοι από τους κατοίκους του κοιμητηρίου όχι μόνο ζουν εκεί αλλά λένε πως γεννήθηκαν στη νεκρόπολη!

Το κοιμητήριο είναι ανοιχτό και σε τουρίστες.



















Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.