Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Δέκα απροσδόκητα όμορφες παραλίες της Σκωτίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κρυστάλλινα νερά, λευκή άμμος και εκπληκτικά τοπία - Δείτε τις φωτογραφίες.

Όταν κανείς σκέφτεται ειδυλλιακές παραλίες με λευκή άμμο να τσουρουφλίζει τις πατούσες του, πιθανώς να ονειρευτεί ακτές της Καραϊβικής ή της νοτιοανατολικής Ασίας ή ακόμα και της Ευρώπης - αλλά πολύ δύσκολα της Σκωτίας.

Ωστόσο, τα νησιά στα ανοιχτά των σκωτσέζικων ακτών διαθέτουν χιλιόμετρα εκπληκτικών ακτών και κρυστάλλινα νερά και μπορούν να μπουν δυνατά στον ανταγωνισμό!

Για του λόγου του αληθές, η Daily Mail παραθέτει μια λίστα από τις ωραιότερες παραλίες της Σκωτίας.

Mull, Inner Hebrides



Το Mull είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στο Inner Hebrides. Η παραλία του με τη λευκή άμμο περιβάλλεται από ροζ γρανιτένιους βράχους και τα νερά της είναι από τα πιο καθαρά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

St Ninian's Isle, Shetland



Το St Ninian's είναι ένα μικρό νησί που συνδέεται με το Shetland με έναν μικρό χωμάτινο «διάδρομο».

West Beach, Isle of Berneray



Το Isle of Berneray είναι ένα από τα 15 κατοικημένα νησιά στο Outer Hebrides και οι παραλίες του θεωρούνται από τις καλύτερες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

The Isle of Coll



Το Coll είναι νησί φημισμένο για τις αμμώδεις παραλίες του. Διαθέτει τουλάχιστον 20 στις οποίες ο επισκέπτης μπορεί να πάει οδηγώντας, ποδηλατώντας ή περπατώντας.

Eriskay, Outer Hebrides



Το Eriskay είναι ένα μικρό νησάκι στο Outer Hebrides στη βόρεια Σκωτία με μήκος μόλις 2,5 μίλια και πλάτος 1,5. Η παραλία Prince είναι πιθανώς η πιο ιστορική ακτή της Σκωτίας καθώς εκεί έφτασε ο 24χρονος πρίγκιπας Charles Edward Stewart το 1745 ύστερα από 178ήμερο ταξίδι από τη Γαλλία.

North Uist, Outer Hebrides



Το North Uist είναι πολύ δημοφιλές μεταξύ εκείνων που αγαπούν τις παραλίες και αποτελεί μαγνήτη για τους λάτρεις της φύσης.

The Isle of Skye



Το Skye ψηφίστηκε «4ο καλύτερο νησί του κόσμου» από το National Geographic Magazine και φημίζεται για τα βουνά του. Δεν υστερούν ωστόσο και οι παραλίες του.

Islay, Inner Hebrides



Το Islay είναι το νοτιότερο νησί του Inner Hebrides και είναι γνωστό επίσης ως «The Queen of the Hebrides». Φημίζεται για το ουίσκι του αλλά εξαιρετικές θεωρούνται και οι παραλίες του.

Iona, Inner Hebrides



Το Iona είναι ένα μικρό νησί στο Inner Hebrides στα ανοιχτά της χερσονήσου Ross of Mull. Οι παραλίες του λέγεται πως είναι τόσο όμορφες που οι επισκέπτες συχνά έχουν ξεχωριστές πνευματικές εμπειρίες.

Colonsay, Inner Hebrides



Οι περισσότεροι ταξιδιώτες του Inner Hebrides παραβλέπουν το Colonsay επιλέγοντας πιο γνωστά νησάκια. Όπως φαίνεται όμως, όσοι το επιλέγουν αναμφίβολα αποζημιώνονται.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.