Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Γιατί το πέταγμα άχρηστων αντικειμένων βελτιώνει την υγεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι ευεργετικές συνέπειες μετά από ένα καλό ξεσκαρτάρισμα στο σπίτι.

Οι γιατροί αλλά και οι διακοσμητές πιστεύουν πώς ένα «φορτωμένο» σπίτι δεν είναι απλά μονίμως ακατάστατο αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε πραγματικά προβλήματα υγείας όπως είναι η αϋπνία, η αύξηση του σωματικού βάρους, το άγχος και η κατάθλιψη. Στην πραγματικότητα το ξεσκαρτάρισμα στο σπίτι και το πέταμα των άχρηστων αντικειμένων όχι μόνο εξασφαλίζει ένα καθαρότερο σπίτι αλλά και ένα πιο ευτυχισμένο μυαλό και σώμα. Μάθετε πώς το πέταμα των άχρηστων αντικειμένων θα κάνει καλό στην υγεία σας.

Το συμμάζεμα της ακαταστασίας καθαρίζει το μυαλό

Η ακαταστασία έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ικανότητά σας να επικεντρωθείτε σε ένα γεγονός και να επεξεργαστείτε πληροφορίες. Η οργάνωση της ντουλάπας για παράδειγμα μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο οργανωμένη στη σκέψη, μεθοδική με ρεαλιστικούς στόχους.

Ενθαρρύνεται η σωματική δραστηριότητα

Απλές καθημερινές δουλειές του σπιτιού όπως είναι το πέταγμα των σκουπιδιών ή ηλεκτρική σκούπα, έχουν μεγάλη σημασία. Απελευθερώνονται έτσι ενδομορφίνες στον εγκέφαλό σας και μπορεί να βελτιωθεί η υγεία και η ευτυχία σας. Επιπλέον όταν ο χώρος του σπιτιού απελευθερώνεται από σκούπισμα σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερος χώρος να μετακινηθείτε και να βελτιώσετε τη σωματική σας κατάσταση.

Μειώνεται το στρες

Η μετακίνηση πραγμάτων μέσα στο σπίτι ή η αλλαγή της διακόσμησης στη βεράντα και το ξεσκαρτάρισμα στην αποθήκη απαιτεί σωματική δραστηριότητα και μπορεί να σας βοηθήσει να εκτιμήσετε καλύτερα τα πράγματα σας : τι πραγματικά αξίζει να κρατήσετε και τι όχι. Όλα αυτά τα πράγματα συμβάλλουν στη σημαντική ανακούφιση από το στρες και το άγχος.

Αυξάνεται η συνολική παραγωγικότητά σας

Όταν πετάξετε όλα τα άχρηστα αντικείμενα από το σπίτι και τη ζωή σας, θα χρειάζεστε λιγότερο χρόνο για να βρείτε αυτό που πραγματικά ψάχνετε και η τακτοποίηση του χώρου θα απαιτεί επίσης λιγότερο χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι τον χρόνο που θα εξοικονομήσετε θα μπορείτε να τον αφιερώσετε σε κάτι που πραγματικά αγαπάτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας.

Θα σας εμπνεύσει να οργανώσετε κι άλλες πτυχές της ζωής σας

Όταν απαλλαγείτε από πράγματα στο σπίτι που δεν χρειάζεστε πραγματικά θα μπείτε στην διαδικασία να οργανώσετε για παράδειγμα το λογαριασμό του email σας σε φακέλους, να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ή το γραφείο σας στη δουλειά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.