Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Συγκλονίζει η βάρβαρη πρακτική του «σιδερώματος του μαστού»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βρετανός βουλευτής ζήτησε να γίνει ποινικό αδίκημα.

Στις κοινότητες που ζουν Αφρικανοί στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξακολουθεί και εφαρμόζεται μια τραγική και φρικτή πρακτική: το «σιδέρωμα του μαστού»! Όπως κατήγγειλε ο βουλευτής των Συντηρητικών, Jake Berry, εκατοντάδες γυναίκες προχωρούν σε αυτή τη «πρακτική», «σιδερώνοντας» τα στήθη των κοριτσιών τους, με πέτρες, σφυριά και σπάτουλες… Όπως ανέφερε ο βουλευτής, αυτό συνιστά εγκληματική πράξη και πως στη Βρετανία τουλάχιστον 1.000 γυναίκες έχουν υποστεί αυτό το βάρβαρο τελετουργικό.

Η βίαιη αυτή πράξη, γίνεται όταν το στήθος αρχίζει να αναπτύσσεται με αντικείμενα που θερμαίνονται στη φωτιά. «Βάζουν τη σπάτουλα στη φωτιά και την πιέζουν στο στήθος, και ναι, αυτό είναι εξαιρετικά επίπονο», είπε μια γυναίκα στο Sky News. «Αισθάνεσαι μια αδυναμία και είναι σαν να λιώνει το λίπος και νιώθεις το στήθος να μειώνεται… το ένα μου στήθος είναι μεγαλύτερο από το άλλο», συνεχίζει.



Σκοπός, είναι η αφαίρεση των ιστών του στήθους έτσι ώστε οι νεαρές γυναίκες να είναι λιγότερο ποθητές για να αποφεύγεται το να μείνουν έγκυες σε νεαρή ηλικία – με αυτό τον τρόπο δεν θα ντροπιάζουν τις οικογένειές τους.

Ο βουλευτής, σοκαρίστηκε τόσο από την πρακτική, που ζήτησε από το κοινοβούλιο να γίνει ποινικό αδίκημα.

Η ιστορία ενός θύματος:

Η Cathy AbahFouda, είχε υποστεί το «σιδέρωμα των μαστών» και πλέον εργάζεται στην οργάνωση RENATA που μάχεται κατά της πρακτικής. «Είχα ανάπτυξη του στήθους μου από τα 10 μου χρόνια. Η μητέρα μου εξήγησε στην αδελφή μου ότι το στήθος μου είχε αναπτυχθεί πολύ νωρίς και πως θα προσέλκυα τα αγόρια». Η ίδια, υπέμεινε τη πρακτική αλλά ένα χρόνο αργότερα, είδε το στήθος της να αναπτύσσεται ξανά. Ήταν τέτοια η αντίδρασή της και η ντροπή της, που προχώρησε στην τελετή, μόνη της. «Το σιδέρωμα, δε με απέτρεψε από το να μείνω έγκυος στην ηλικία των 16 και να εγκαταλείψω το σχολείο», λέει. Το στήθος της όμως, ήταν τόσο κατεστραμμένο που έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Όπως είπε η ίδια, ήταν ανήμπορη να θηλάσει το μωρό της…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.