Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΕΣΑμεΑ: Συνεδρίαση Ε.Σ.Α.μεΑ. με φορείς ΑμεΑ στο Ηράκλειο Κρήτης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 11.04.2016


Αρ. Πρωτ.: 598

Με την κοινή συνεδρίαση της Ε.Γ. της Ε.Σ.Α.μεΑ. με την ΠΟΜΑμεΑ Κρήτης και την πλειοψηφία των αναπηρικών φορέων της Περιφέρειας Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων της ΠΟΜΑμεΑ το Σάββατο 9 Απριλίου, έκλεισε ο κύκλος συναντήσεων της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Σ.Α.μεΑ. στην Κρήτη, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, εκπρόσωπος του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, στάλθηκε χαιρετισμός του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη Θραψανιώτη, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου, ο βουλευτής ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γεώργιος Βλαχάκης, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο, ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Σταύρος Καναβάκης κ.α.

Ο κ. Βαρδακαστάνης, μέλη της Εκτελεστικής καθώς και εκπρόσωποι φορέων παρουσίασαν τα προβλήματα και τις θέσεις του αναπηρικού κινήματος. Μάλιστα εκπρόσωποι γονεϊκών συλλόγων στηλίτευσαν τη στάση του ΕΟΠΥΥ που οι εκκρεμότητές του οδήγησαν στο κλείσιμο του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ» στα Άνω Καλέσσα του Δήμου Μαλεβιζίου, ενώ έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τα άλλα κέντρα γονέων στην Περιφέρεια Κρήτης. Οι εκπρόσωποι των φορέων περιέγραψαν με μελανά χρώματα τις επιπτώσεις της κρίσης στις ζωές τους και στις ζωές των οικογενειών τους, την αβεβαιότητα και την αγωνία για το μέλλον, ιδιαίτερα των παιδιών με αναπηρία. Ζήτησαν από τους παριστάμενους βουλευτές να μη δεχθούν τα περικοπούν τα επιδόματα των ατόμων με αναπηρία, να φροντίσουν τα λυθούν προβλήματα και γραφειοκρατικά κολλήματα του ΚΕΠΑ και του ΕΟΠΥΥ, να προστατέψουν τους συνταξιούχους με αναπηρία κ.α.

Συζητήθηκαν προβλήματα στους τομείς της Πρόνοιας, του συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας, της Υγείας, θέματα των προσφύγων και μεταναστών με αναπηρία, η ανεργία στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα, οι μνημονιακές μειώσεις στους μισθούς, θέματα πάσης φύσεως επιδομάτων αναπηρίας, θέματα του ΚΕΠΑ, φορολογικά, ΕΝΦΙΑ κλπ.

Οι παριστάμενοι βουλευτές και μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόνισαν την υποστήριξη και συμπαράστασή τους προς τα αιτήματα των εκπροσώπων του αναπηρικού κινήματος.

Στο κλείσιμο της συνάντησης ο κ. Βαρδακαστάνης ευχαρίστησε τους παριστάμενους, τόνισε πάντως ότι «η υποστήριξη και η συμπαράσταση θα φανεί με ουσιαστικό τρόπο εντός του Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια ψήφισης μέτρων στήριξης των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους».

Οι εκπρόσωποι των αναπηρικών φορέων στην Κρήτη επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά την απόφασή τους να συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα τους ενάντια στην κρίση, ενάντια στις επιπτώσεις της, με ομοψυχία και ομόνοια. Συνεχίζουν να μετέχουν στις κινητοποιήσεις του αναπηρικού κινήματος, να διεκδικούν όπως πάντα «Τίποτα για εμάς, χωρίς εμάς»!

Φωτογραφίες της εκδήλωσης
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word (136.27 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.