Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Υπάλληλοι του ναού ανακρίνονται για την πολύνεκρη πυρκαγιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στους 108 αυξήθηκαν οι νεκροί στην Ινδία.

Η αστυνομία συνέλαβε σήμερα πέντε υπαλλήλους του ινδουιστικού ναού στη νοτιοδυτική Ινδία όπου 108 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους -σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό- χθες τα ξημερώματα από πυρκαγιά, η οποία πιστεύεται ότι ξέσπασε όταν κάποιος έριξε κροτίδα στην αποθήκη στην οποία φυλάσσονταν πυροτεχνήματα και προκλήθηκε τεράστια έκρηξη.

Χιλιάδες οικογένειες είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν το νυχτερινό θέαμα το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή με αφορμή τους εορτασμούς που είχαν διοργανωθεί στον ινδουιστικό αυτό ναό της περιοχής Κόλαμ, στο κρατίδιο της Κεράλα.

Η τεράστια έκρηξη από την οποία προκλήθηκε η καταστροφή μπορεί να οφείλεται στη ρίψη κροτίδας στο κτίριο όπου φυλάσσονταν τα πυροτεχνήματα προτού χρησιμοποιηθούν για τη γιορτή.

«Πέντε υπάλληλοι συνελήφθησαν για να ανακριθούν», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής Π. Πράκας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεν πρόκειται επισήμως για συλλήψεις. Δεν μπορούμε να μιλάμε για μια εμπλοκή τους προτού ανακριθούν και αποφασιστεί τότε τι μέτρα θα ληφθούν», πρόσθεσε.

Η αστυνομία προσπαθεί να βρει ποιος αποφάσισε να ριφθεί αυτό το πυροτέχνημα αψηφώντας την άρνηση των τοπικών αρχών να το επιτρέψουν, σύμφωνα με τον αστυνομικό.

Η κυβέρνηση του κρατιδίου της Κεράλα έχει ήδη δώσει εντολή για τη διεξαγωγή έρευνας όσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς αυτής, ενώ η αστυνομία ήδη διεξάγει έρευνα κατά των υπευθύνων του ναού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να αναγνωριστούν οι 30 από τους 108 νεκρούς της καταστροφής αυτής. Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι επισκέφθηκε χθες τον τόπο της τραγωδίας, ενώ ειδικοί γιατροί εστάλησαν από το Νέο Δελχί για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αυτούς που υποφέρουν από σοβαρά εγκαύματα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.