Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Προώθηση των διαδικασιών για τον ΟΛΘ ζητούν οι εξαγωγείς - Συνέχιση των κινητοποιήσεων στο λιμάνι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Θα πρέπει να ασκηθεί κάθε δυνατή πίεση για την παραχώρηση του λιμανιού».

Επείγουσα είναι η προώθηση των διαδικασιών για την παραχώρηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) σε ιδιώτη, καθώς η όλη διαδικασία έχει ήδη καθυστερήσει σημαντικά, με αποτέλεσμα το λιμάνι να απειλείται άμεσα με μαρασμό.

Τα παραπάνω υποστηρίζει η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), με σημερινή επιστολή στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα, σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να ασκηθεί κάθε δυνατή πίεση για την παραχώρηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε διεθνή πάροχο που θα προχωρήσει στις αναγκαίες επενδύσεις και θα προσελκύσει διεθνείς ναυτιλιακές γραμμές».

Η διοίκηση του ΣΕΒΕ συγχαίρει τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ για την υπογραφή της συμφωνίας πώλησης του 67% της ΟΛΠ στην China Cosco Shipping Corporation Limited.

«Μια συμφωνία που δίνει πράγματι το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει μεγάλες προοπτικές και μπορεί να προσελκύσει ξένους επενδυτές. Σειρά έχει πλέον το λιμάνι Θεσσαλονίκης και η παραχώρηση του ΟΛΘ, η οποία πρέπει να επιταχυνθεί με την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών το συντομότερο και το αργότερο μέχρι τον Ιούλιο [...] Ελλάδα δεν είναι μόνο το λεκανοπέδιο. [...]Ιδιαίτερα για τη Βόρεια Ελλάδα ευρύτερα η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός του λιμανιού της Θεσσαλονίκης επείγουν και μάλιστα ακόμη περισσότερο μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον Πειραιά», καταλήγει ο ΣΕΒΕ.

--------------

Συνέχιση των κινητοποιήσεων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Αποχή από τις υπερωρίες έως την Πέμπτη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι.

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, με αποχή από τις υπερωρίες έως και την Πέμπτη 14 Απριλίου, αποφάσισαν σήμερα ομόφωνα τα σωματεία και οι σύλλογοι των εργαζομένων στην εταιρεία Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΟΛΘ ΑΕ).

Την Τετάρτη 13 του μηνός οι εκπρόσωποί τους θα συμμετάσχουν και σε συνάντηση με το διοκητικό συμβούλιο της Ο.Λ.Θ. ΑΕ, παρουσία του γενικού γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Χρήστου Λαμπρίδη. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν -μεταξύ άλλων- να μην προχωρήσει η πώληση του Ο.Λ.Θ, αλλά αυτός να αναπτυχθεί ώς δημόσιος λιμένας.

Ζητούν επίσης τη διασφάλιση των δημοσίων εσόδων και την προστασία της εθνικής οικονομίας αλλά και την προστασία του θεσμικού πλαισίου των εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως ορίζεται από τον νόμο 2688/99 τον γενικό κανονισμό προσωπικού και τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

«Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε σκληρούς απεργιακούς αγώνες», καταλήγει σημερινή κοινή ανακοίνωση των συλλόγων και σωματείων των εργαζομένων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.