Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Τα σχέδια για το νέο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εμπνευσμένο από τους Κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας.

Το Ντουμπάι θέλει να «ακουμπήσει» τον ουρανό για ακόμη μια φορά με τον κατασκευαστή του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο να σκοπεύει να βάλει το «δικό του» Burj Khalifa στη δεύτερη θέση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail που αποκαλύπτει τι σχεδιάζεται, το νέο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο θα είναι στολισμένο με περιστρεφόμενα και στολισμένα μπαλκόνια εμπνευσμένο από τους μυθικούς Κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας. Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το έργο, Emaar Properties και η οποία έχει τη στήριξη της κυβέρνησης, ελπίζει ότι ο νέος πύργος θα αναζητήσει ένα νέο κύμα μελλοντικών αγοραστών ακινήτων παρά το γεγονός ότι ήδη έχει σε εξέλιξη άλλους, πολλά υποσχόμενους, ουρανοξύστες και επισκευάζει ακόμη έναν ο οποίος τυλίχθηκε στις φλόγες την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.


Ο πρόεδρος της εταιρείας, Mohamed Alabbar, είπε ότι ο νέος πύργος θα είναι ψηλότερος από το 828 μέτρων ύψος Burj Khalifa αλλά δεν αποκάλυψε πόσο ακριβώς. Σε αντίθεση με το Burj Khalifa, το νέο κτίριο που υπολογίζεται ότι θα κοστίζει 1 δισεκατομμύριο δολάρια δεν θα είναι ένας παραδοσιακός ουρανοξύστης, αλλά κάτι περισσότερο, με κήπους, δέντρα και άλλα φυτά. Η Emaar αναφέρει επίσης ότι θα περιέχει ένα καλό ξενοδοχείο, εστιατόρια και γυάλινα μπαλκόνια που περιμετρικά του πύργου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο σχεδιασμός της δομής του δεν θα το «βοηθά» να αναγνωρίζεται εύκολα ως ψηλότερο κτίριο από το Burj Khalifa παρά το γεγονός ότι θα το περνάει σε μέτρα. Το Συμβούλιο για τα ψηλά κτίρια και το Αστικό Περιβάλλον που έχει έδρα το Σικάγο αναφέρει, για παράδειγμα ότι θα πρέπει τουλάχιστον το 50% του ύψους της δομής να περιέχει ωφέλιμη επιφάνεια δαπέδου για να μπορεί να μπει στην κατάταξη με τα ψηλότερα κτίρια του κόσμου. Αυτό αποκλείει κατά κανόνα κτίρια τηλεπικοινωνιών και πύργους παρατήρησης που έχουν μόνο έναν μικρό αριθμό ορόφων.



Το νέο κτίριο του Ντουμπάι θα είναι στο επίκεντρο μιας υπό ανάπτυξη έκτασης στην άκρη του κολπίσκου του Ντουμπάι, κοντά σε ένα προστατευμένο καταφύγιο άγριας ζωής που προσελκύει τακτικά φλαμίνγκο και άλλα υδρόβια πουλιά. Η κατασκευαστική εταιρεία θεωρεί ότι το κτίριο θα αποτελέσει μαγνήτη όχι μόνο για τουρίστες αλλά και για μελλοντικούς αγοραστές ακινήτων που μπορεί να πληρώσουν κάτι παραπάνω για ακίνητα με θέα. Το κτίριο αναμένεται να είναι έτοιμο και να ανοίξει τις πόρτες του το 2020.



 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.