Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Άφησαν ανασφάλιστο Χανιώτη άνεργο, για… δέκα ένσημα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο γραφειοκρατικός μηχανισμός στερεί από μακροχρόνια άνεργο την κοινωνική ασφάλιση οδηγώντας τον σε πλήρη απόγνωση

Την ίδια στιγμή που τίθεται σε ισχύ η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας, ένας μακροχρόνια άνεργος μένει ανασφάλιστος επειδή του λείπουν … δέκα (10) ένσημα!.

Πρόκειται για 40χρονο Χανιώτη, ο οποίος – όπως κατήγγειλε στο Flashnews.gr - ενώ εργαζόταν στον χώρο των οικοδομών, λόγω της κρίσης, έμεινε άνεργος τα τελευταία χρόνια.

Ως μακροχρόνια άνεργος, κατέθεσε σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών την αίτησή του προς το ΙΚΑ προκειμένου να ανανεωθεί το ασφαλιστικό του βιβλιάριο.

Όμως τα γρανάζια του γραφειοκρατικού μηχανισμού φαίνεται πως είχαν άλλη γνώμη και έκπληκτος ειδοποιήθηκε να παραλάβει πίσω την αίτησή του η οποία απορρίφθηκε επειδή του λείπουν….10 ένσημα.

Όπως φαίνεται και στο έγγραφο, κάποιος υπάλληλος έγραψε χειρόγραφα στο κάτω μέρος.

Επιστροφή!!! Για την ηλικία των 40 ετών άνεργος πρέπει να έχει 1700 ένσημα αλλά έχει 1690

Και μπορεί ο εν λόγω υπάλληλος να μην μπορεί να κάνει αλλιώς , βασιζόμενος στους κανονισμούς.

Όμως τι έχουν να πουν οι αρμόδιοι της κοινωνικής ασφάλισης στον Χανιώτη 40χρονο άνεργο που για μόλις 10 ένσημα του στερούν το στοιχειώδες δικαίωμα της κοινωνικής ασφάλισης;

«Γνωρίζω πως θα μπορώ να πηγαίνω στο Νοσοκομείο, αλλά είναι άδικο για δέκα ένσημα να μου στερούν την δυνατότητα να πηγαίνω στους γιατρούς του ΙΚΑ και να έχω κανονική ασφάλιση » είπε στο Flashnews.gr ο Χανιώτης που επιθυμεί – προς το παρόν να διατηρήσει την ανωνυμία του, αν και όπως τόνισε δεν θα αφήσει το θέμα έτσι.




Πηγή: http://flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.