Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Έρχεται το… στρογγυλό κινητό!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μάθετε γιατί σχεδιάστηκε έτσι.

Μια νέα παράξενη εκδοχή των σύγχρονων κινητών τηλεφώνων φέρνει μια εταιρεία και σχεδιάζει το στρογγυλό τηλέφωνο το οποίο προορίζεται κυρίως για γυναίκες σύμφωνα με το δημοσίευμα του mashable.

Το νέο κινητό τηλέφωνο το οποίο ονομάζεται Cyrcle θα αφορά κυρίως το γυναικείο φύλο καθώς όπως αναφέρει οι τσέπες των γυναικών είναι συνήθως μικρότερες και δεν χωράνε τις μεγαλύτερες συσκευές κινητών τηλεφώνων ή χωράνε αλλά φαίνονται άσχημα.



Πρόκειται για μια στρογγυλεμένη συσκευή με έντονα χρώματα που διαφέρει από τα ορθογώνια κινητά που γνωρίζουμε και μπορεί να θυμίσει ακόμα και ένα μικρό στρoγγυλό καθρεφτάκι. Το στρογγυλό κινητό παρουσιάστηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας στη Βαρκελώνη και η εταιρεία πίσω από αυτό ονομάζεται Dtoor δηλαδή «Designing the opposite of rectangle» (σχεδιάζοντας το αντίθετο του ορθογωνίου). Οι ιδρυτές της εταιρείας είναι οι Christina Cyr και Linda Inagawa, πρώην υπάλληλοι της Microsoft που σκοπεύουν να κάνουν Crowd funding το καλοκαίρι, δηλαδή διαδικτυακή εκστρατεία για να συγκεντρώσουν χρήματα ώστε να λανσάρουν το 2G κινητό.



Σκοπός των δημιουργών είναι, εκτός από το να κυκλοφορήσει στην αγορά βέβαια, να καθιερωθεί περισσότερο ως γυναικείο τηλέφωνο που θα είναι πιο ελκυστικό από την ορθογώνια και συνήθως μεγάλη και «άχαρη» συσκευή τηλεφώνου σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Αν και οι εταιρείες με τα πιο σύγχρονα smartphones ακολουθούν το παραδοσιακό μοντέλο με ορθογώνιο σχήμα (με μια τάση αύξησης του μεγέθους τους) και με την οθόνη αφής, υπάρχουν άλλες εταιρείες που όπως φαίνεται προσπαθούν να ταρακουνήσουν το σημερινό σχεδιασμό smartphones με τον δικό τους τρόπο. Πέρυσι επίσης η startup εταιρεία Monohm από την Καλιφόρνια είχε παρουσιάσει μια ιδιαίτερη κυκλική συσκευή που λεγόταν Runcible.

Επρόκειτο ουσιαστικά για μια συσκευή τσέπης η οποία μπορούσε να κάνει και να δέχεται κλήσεις. Το νέο στρογγυλό κινητό θα έχει επιπλέον λειτουργίες όπως ακόμη και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Runcible


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.