Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Σύλλογος Παραπληγικών-Κινητικά Αναπήρων Ηλείας: Τα καπάκια έφεραν αποτέλεσμα - Διαθέσιμα 3 αναπηρικά αμαξίδια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έγινε επιτέλους πράξη ο πολύμηνος αγώνας, όλων όσων συνέβαλαν στην προσπάθεια συλλογής καπακιών

για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων.

Πλέον 3 συνάθρωποι μας που έχουν ανάγκη θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν από ένα αναπηρικό αμαξίδιο, όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και ο Πολιτιστικός και Καλλιτεχνικός Σύλλογος "ΗΛΕΙΟΤΕΧΝΕΣ" την Παρασκευή το μεσημέρι στη Δεξαμενή Πύργου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου και Κινητικά Αναπήρων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας κ.Παπαπαναγιώτου Παντελής δήλωσε:



"Να ευχαριστήσω κατά πρώτον το Σύλλογο, την Αντιπρόεδρο και όλο το ΔΣ της Δεξαμενής που μας έχει παραχωρήσει το χώρο για να δοθεί η συνέντευξη και όχι μόνο, γιατί όπως ξέρετε εδώ κάθε Παρασκευή διεξάγεται εθελοντικά από τον κ.Σταματόπουλο Γρηγόρη, το δάσκαλο πολεμικών τεχνών, μαθήματα αυτοάμυνας στα άτομα με αναπηρία και δη στα άτομα με τα αναπηρικά αμαξίδια.

Σήμερα είναι μια ευχάριστη ημέρα για εμάς διότι μια προσπάθεια που ξεκίνησε μαζί με τους "ΗΛΕΙΟΤΕΧΝΕΣ" ευοδώθηκε. Αυτό χάριν στη στήριξη όλων των πολιτών της Ηλείας, χάρη στην ευαισθησία όλων των μικρών μας φίλων και μιλάμε για όλα τα Δημοτικά Σχολεία που συνέχισαν και συνεχίζουν την προσπάθεια να μαζεύουν καπάκια, στον Ερυθρό Σταυρό και όλους τους πολίτες που άλλος με το ένα, άλλος με τα πολλά, συνεισέφεραν ώστε να μαζευτούν 2,5 τόνοι, που όπως ξέρετε πήγαν ήδη στο εργοστάσιο ανακύκλωσης και έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία με τα χρήματα αυτά να αγοραστούν δύο αναπηρικά αμαξίδια.

Υπάρχει και ένα 3ο καινούριο και αυτό είναι μια προσφορά και να ευχαριστήσουμε από βάθους καρδιάς τον κ.Δημάκη, που αποφάσισε εκτός από 2 να δώσει και άλλο ένα αναπηρικό αμαξίδιο, όπως είχε κάνει και στην γιορτή μας που κόψαμε την πίτα μας. 

Κατατάσσεται πλέον στους μόνιμους δωρητές του Συλλόγου μας.

Η προσπάθεια συνεχίζεται. Να ευχαριστήσω όλους που συμμετείχαν και τους εθελοντές και όλα τα παιδιά του Συλλόγου που μας δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχουμε και προσπάθησαν τόσο πολύ. 

Οι δράσεις δεν θα σταματήσουν εδώ. Θα συνεχιστεί ο αγώνας προκειμένου τα άτομα με αναπηρία και δη τα άτομα του Συλλόγου μας να έχουν ελευθερία στην πρόσβαση και να μην εμποδίζονται από το περιβάλλον αλλά πολύ περισσότερο από τη νοοτροπία των ανθρώπων. 

Εμείς με όλες μας τις δυνάμεις θα συντρέξουμε επιτέλους να πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε. Το δικαίωμα της ίσης πρόσβασης στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι. 

Να μπορούμε με άνεση να κυκλοφορούμε παρ'όλα τα εμπόδια, σαν άνθρωποι να έχουμε τη δυνατότητα να πάμε να κάνουμε μια συναλλαγή σε μια τράπεζα, να παρακολουθήσουμε ένα κοινωνικό γεγονός, να κάνουμε μια βόλτα σε μια πλατεία που να υπάρχει πρόσβαση. Να υπάρχουν καταστήματα που να έχουν προσβάσιμες τουαλέτες, αλλά πολύ περισσότερο έρχονται οι καλοκαιρινοί μήνες και ελπίζω την Ηλεία να μην την βρούμε χωρίς να μην υπάρχει έστω και ένα seatrack.

Έχουμε τις διαβεβαιώσεις και πιστεύω να υπάρχει ευτυχής κατάληξη. Από εκεί και πέρα, αν δεν υπάρχει, εδώ είμαστε, γιατί σας είπα το δικαίωμα ίσης συμμετοχής δεν είναι δικαίωμα που το απαιτούμε εμείς, αλλά είναι και δικαίωμα το οποίο πρέπει να υπάρχει σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία και σε μια πολιτεία που σέβεται κατά πρώτον τον εαυτό της και πολύ περισσότερο τα άτομα με αναπηρία. 

Ξέρετε ότι πολλές οικογένειες διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας με μεγάλα προβλήματα, με προβλήματα υγείας. Αν μας απαγορεύσουν να μην μπορούμε έστω να βγούμε έξω, καταλαβαίνετε ότι αυτό θα είναι και η υπογραφή της θανατικής καταδίκης. 

Για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω την Αντιπρόεδρο και όλο το ΔΣ του Συλλόγου της Δεξαμενής που μας έχουν παραχωρήσει το χώρο και μας έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή."

Από την πλευρά της η κα.Αναλυτή Πηνελόπη, Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Καλλιτεχνικού Συλλόγου "ΗΛΕΙΟΤΕΧΝΕΣ", ανέφερε:


"Με τον Σύλλογο των παιδιών είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτή τους την προσπάθεια. Είμαι εξαιρετικά χαρούμενη γιατί σήμερα στέφεται με επιτυχία η προσπάθεια και των παιδιών, κυρίως του κόσμου και μετέπειτα κι εμείς με τη βοήθεια που μπορούσαμε να παρέχουμε για την απόκτηση αυτών των αμαξιδίων που, όπως έχω ξαναπεί και στο παρελθόν, για κάποιους ανθρώπους είναι η έξοδος από το σπίτι, είναι τα πόδια που δεν μπορούν να έχουν προς τη ζωή, προς την καθημερινότητα. 

Χαίρομαι γιατί ο κόσμος όλο αυτό το διάστημα ανταποκρίθηκε εξαιρετικά θερμά. Το έδειξε αυτό με τις ποσότητες που μαζεύτηκαν και παροτρύνω ότι συνεχίζεται το έργο, δεν τελείωσε εδώ. Συνεχίζεται η συλλογή για τα επόμενα αμαξίδια, για τα επόμενα φτερά σε κάποιον άνθρωπο."

Με τη σειρά του ο χορηγός για τα αναπηρικά αμαξίδια, κ.Δημάκης Νικόλαος, ο οποίος είναι αρκετά χρόνια στο χώρο της υγείας και ιδιαίτερα της αποκατάστασης, δήλωσε.


"Ομολογώ πως όταν γνώρισα τα παιδιά πριν από λίγο διάστημα και ιδιαίτερα τον Γιώργο Παπανικολόπουλο, με συγκίνησε τόσο πολύ η προσπάθεια που έκανε και το πάθος το οποίο παρουσίαζε σε όλη αυτήν την προσπάθεια.

Έτσι με ευαισθητοποίησε και πρότεινα αυτή την χορηγία. 

Μια φράση που με εκφράζει απόλυτα και κυκλοφορεί και τώρα τελευταία και στο Facebook, είναι ότι "διαβάζω πράξεις και στα λόγια χρειάζομαι γυαλιά". Ομολογώ ότι είναι αυτό που μας λείπει. Οι πράξεις να περιέχουν αλήθεια και πραγματικότητα, τα λόγια περιέχουν στην καλύτερη περίπτωση προθέσεις. 

Καλό θα ήταν λοιπόν να μένουμε όλοι στις πράξεις και να λέμε λιγότερα λόγια. 

Η αναπηρία είναι κατάσταση ζωής και θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε ότι κάποια επόμενη στιγμή όλοι μπορεί να βρεθούμε σε αυτή τη θέση, στη θέση των παιδιών. 

Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι και να φροντίζουμε όλοι μαζί και σαν άτομα αλλά και σαν κοινωνία να καλυτερεύουμε την καθημερινότητα, με τον να τους αναβαθμίζουμε την προσβασιμότητα, ώστε να νιώθουν και αυτοί πολύ πιο άνετα και πολύ πιο λειτουργικά. 

Υπόσχομαι να συνεχίσω να είμαι αρωγός στην προσπάθειά τους και εύχομαι να ευοδώνεται πάντα με επιτυχία."

Ο κ. Ευθυμίου Παναγιώτης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, τόνισε:


"Χαίρομαι γιατί μαζί με τους "ΗΛΕΙΟΤΕΧΝΕΣ", παρά το πρόβλημα που υπάρχει στο Νομό μας με τα σκουπίδια, βάλαμε τους ανθρώπους στο "τρυπάκι" στο να μπορούν τα καπάκια από τα μπουκάλια να μπορέσουν να γίνουν χρήσιμα. Τα καπάκια τα μαζεύουμε και εμείς πάμε και παίρνουμε ένα καρότσι. 

Μακάρι όλες οι δημοτικές αρχές του Νομού, θα μπορούσαμε να είχαμε λύσει το πρόβλημα με τα σκουπίδια, μιας και είναι το κύριο πρόβλημα. 

Όλα τα σχολεία του νομού θα μπορούσαν να είχαν γίνει αυτόνομα. Να μη χρειάζονται τη συγκατάθεση του Δήμου ή της Περιφέρειας ή του Υπουργείου, γιατί αν είχαν δώσει 3 κάδους ανακύκλωσης στα σχολεία, θα ήταν αυτόνομα στο πετρέλαιο, σε υλικά που χρησιμοποιούνται από τα σχολεία, σε κτηριακές εγκαταστάσεις να φτιάχνονται από τους ίδιους. 

Εμείς τη δράση με τα καπάκια τη συνεχίζουμε, δεν τη σταματάμε, μαζί με τους "ΗΛΕΙΟΤΕΧΝΕΣ" και πιστεύω και οι δημοτικές αρχές να πάρουν ένα μάθημα και να δουν ότι η ανακύκλωση προσφέρει. Δεν είναι κακό για την περιοχή μας."

Στη συνέντευξη τύπου ακόμη ήταν παρόντες ο Οργανωτικός Γραμματέας του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας κ.Παπανικολόπουλος Γιώργος, το μέλος του ΔΣ Γιάννης Πετρόπουλος και άλλα μέλη του Συλλόγου αλλά και των Ηλειοτεχνών.

Όπως όλοι δήλωσαν, η προσπάθεια δεν σταματάει εδώ, αλλά αντιθέτως οι προσπάθειες εντείνονται με σκοπό να βοηθηθούν και να μπορέσουν να βγουν έξω από το σπίτι τους και να κυκλοφορήσουν ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποι μας που το έχουν ανάγκη.








Πηγή: http://www.myilianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.