Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Είχε κερδίσει 150.000 δολάρια και το ανακάλυψε τυχαία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ξεχασμένο e-mail με την έκπληξη ήταν στην κατηγορία junk.

Με ένα απλό σερφάρισμα στα e-mail της μια γυναίκα από την Αυστραλία έγινε κατά 150.000 δολάρια πλουσιότερη και μάλιστα ανακαλύπτοντάς το εντελώς τυχαία. Η Helen Garner διάβαζε τα mail της όταν κάποια στιγμή πήγε στην κατηγορία junk και διαπίστωσε ότι κάποιος την ενημέρωνε ότι είχε κερδίσει 150.000 δολάρια.

Είχε κερδίσει 150.000 δολάρια και το ανακάλυψε τυχαία

Αρχικά πίστεψε ότι επρόκειτο για απάτη καθώς το mail ζητούσε και το τηλέφωνό της για να επικοινωνήσουν. Αποστολέας του μηνύματος φαινόταν το Πανεπιστήμιο του Yale αλλά η γυναίκα δεν πίστεψε ότι ήταν αληθινό και δεν απάντησε αμέσως, σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian.

Τελικά όχι μόνο δεν ήταν απάτη αλλά η γυναίκα είχε κερδίσει το λογοτεχνικό βραβείο Windham-Campbell ως συγγραφέας. Η Garner ανακάλυψε το λάθος της όταν επικοινώνησε με συνεργάτη της και ήρθαν σε επαφή με το Πανεπιστήμιο του Yale. Η ίδια δηλώνει ενθουσιασμένη και δεν μπορεί ακόμα να το πιστέψει!

Δεν ήταν ωστόσο η μόνη συγγραφέας που είχε αυτό το πρόβλημα καθώς σύμφωνα με το mashable, σε αντίθεση με άλλα λογοτεχνικά βραβεία, το Windham-Campbell δεν έχει μια συγκεκριμένη διαδικασία υποβολής και όλοι οι υποψήφιοι κρίνονται ανώνυμα. Πολλοί συγγραφείς σοκάρονται όταν κερδίζουν και μερικοί βέβαια αντιδρούν με έντονη δυσπιστία. Φυσικά μόλις συνειδητοποιούν ότι πρόκειται για πραγματικό δώρο και μάλιστα ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό δεν μπορούν ακόμη να το πιστέψουν.

Η Garner ήταν μια από τους εννέα συγγραφείς που πήραν βραβείο και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το βραβείο «επικυρώνει με τον πιο υπέροχο και γενναιόδωρο τρόπο τους αγώνες που έχω κάνει τα τελευταία 20 χρόνια. Μου δίνει την δύναμη να συνεχίσω».

Φυσικά η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί μια εξαίρεση στον τρόπο απονομής των βραβείων και σίγουρα δεν μοιάζει με τα δεκάδες e-mails που λαμβάνουμε καθημερινά και που υπόσχονται ξεχασμένες κληρονομιές ή αμύθητα ποσά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.