Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Οι «νεκρές νύφες» της Κίνας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το έθιμο του μεσαίωνα όπου οικογένειες αγοράζουν πτώματα γυναικών και τα θάβουν δίπλα σε ανύπαντρους άντρες.

Η παρακάτω πρόταση που θα διαβάσετε, δεν είναι φανταστική, είναι είδηση που προέρχεται από την Κίνα. Τα άψυχα σώματα νεκρών γυναικών, ξεθάβονται και πωλούνται έναντι αρκετών χρημάτων ως νεκρές «νύφες». Όσο μακάβριο και αν ακούγεται -και είναι- στην Κίνα αναβιώνει ένα μεσαιωνικό έθιμο που ορίζει ότι προκειμένου να «αναχαιτιστεί» η κακοτυχία, οικογένειες αντρών που πέθαναν χωρίς να έχουν νυμφευτεί, αγοράζουν νεκρές «νύφες» από τη «μαύρη» αγορά προκειμένου να τις θάψουν μαζί με το μέλος της οικογένειάς τους.

Οι «νεκρές νύφες» της Κίνας

Οι οικογένειες, ενισχύουν τους γυναικείους σκελετούς με μεταλλικά σύρματα, στη συνέχεια τις ντύνουν και ακολουθεί η ταφή δίπλα στον άντρα.

‘Όπως διαβάζουμε σε ξένα μίντια, ολοένα και αυξάνονται τα κρούσματα κλοπής γυναικείων πτωμάτων προκειμένου να «ικανοποιήσουν» το έθιμο αυτό, αφήνοντας σε κατάσταση αλλοφροσύνης τις οικογένειες των νεκρών που προσπαθούν να εντοπίσουν τη σορό του νεκρού μέλους τους. Τα τελευταία τρία χρόνια, τουλάχιστον 40 πτώματα έχουν δηλωθεί ότι έχουν κλαπεί, στην περιοχή Hongtong, στην επαρχία Shanxi όπως αναφέρει ο Lin Xu, αξιωματικό της αστυνομίας.



Ένας από τους συγγενείς, είναι και ο Guo Qiwen ο οποίος αναζητά τα λείψανα της μητέρας του που χάθηκαν από τον περασμένο Μάρτιο. «Έχω ξοδέψει πάνω από 50.000 Γουάν αναζητώντας τα λείψανα. Με σκοτώνει που δεν τα έχω πάρει πίσω», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το μεσαιωνικό αυτό έθιμο, απαγορεύτηκε από τον Μάο όταν ανέλαβε την εξουσία, το 1949. Μετά την απαγόρευση, οι συγγενείς έθαβαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα με φωτογραφίες από κούκλες που έφτιαχναν από χαρτί ή ζύμη. Αλλά το έθιμο με τη χρήση αληθινών πτωμάτων, επανήλθε, με την αύξηση των εισοδημάτων, σε ορισμένες περιοχές όπως στην Shanxi, και τις επαρχίες Henan και Shaanxi.

Για το λόγο αυτό, πολλές οικογένειες έχουν προσλάβει ιδιωτικούς φρουρούς για να φυλάσσουν τους οικογενειακούς τάφους ή ακόμα τοποθετούν και κρυφές κάμερες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.