Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Απόδραση στην κοσμοπολίτισσα Ύδρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ταξίδι στο αρχοντικό νησί.

Δεν είναι απαραίτητο να είναι καλοκαίρι για να επισκεφτεί κανείς το όμορφο αυτό νησί του Αργσαρωνικού το οποίο μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής. Ένα εξαιρετικά γραφικό, αρχοντικό και κοσμοπολίτικο νησί που αξίζει να γνωρίσεις και πριν φτάσει το καλοκαίρι, δηλαδή την άνοιξη.

Η μικρή του απόσταση από την Αθήνα βοηθά σε μια γρήγορη απόδραση για τους κατοίκους της πρωτεύουσας αλλά εκεί συρρέουν επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Αποτελεί έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό, υπόδειγμα αρχιτεκτονικής και αισθητικής με άσπρα, μπλε και γκρι χρώματα να κυριαρχούν και να ταιριάζουν με το μπλε της θάλασσας.

Χτισμένη αμφιθεατρικά στη βραχώδη πλαγιά, γύρω από το λιμάνι, η Ύδρα έχει ένα κοσμοπολίτικο αέρα και έχει καταφέρει να συνδυάσει αρμονικά το περιβάλλον με την αρχιτεκτονική του. Γραφικές γειτονιές, σπιτάκια που αγναντεύουν στη θάλασσα και παραλίες με πεντακάθαρα νερά δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για μια μικρή ή μεγάλη απόδραση στο νησί.

Η σημαντική ναυτική ιστορία και παράδοση του νησιού είναι διάχυτη παντού. Ένα παλιό γραφικό λιμάνι με κανόνια και πολεμίστριες, αναπαλαιωμένα αρχοντικά και μουσεία συνθέτουν την εικόνα της κοσμοπολίτισσας Ύδρας. Στην προκυμαία χτυπάει η καρδιά του νησιού, όπου μπορείτε να απολαύσετε τη βόλτα σας, ενώ το βασικό χαρακτηριστικό του νησιού είναι ότι δεν υπάρχουν αυτοκίνητα ή άλλα τροχοφόρα, πράγμα που κάνει ακόμη πιο απολαυστικές τις βόλτες στην Ύδρα.Έχει ανακηρυχθεί μάλιστα διατηρητέα. Απλωμένη σε δύο βραχώδεις λόφους η Ύδρα αποτελεί την άνοιξη έναν ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να απολαύσουν στιγμές ηρεμίας και γαλήνης.

Ανάμεσα στα άλλα αξιοθέατα και τα αρχοντικά που θα δει κανείς, όπως το αρχοντικό Τομπάζη επίσης ο Μητροπολιτικός ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου, με τα δύο μαρμάρινα καμπαναριά. Στη Ύδρα επίσης αξίζει να επισκεφτεί κανείς τα μουσεία που φιλοξενούν κειμήλια, αρχειακό υλικό και άλλα σπουδαία εκθέματα.

Ένας προορισμός για όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν ένα κοσμοπολίτικο αλλά ταυτόχρονα αρχοντικό νησί της Ελλάδας, σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, με φυσική ομορφιά και εξαιρετική αρχιτεκτονική. Αξίζει να οργανώσετε μια απόδραση στο νησί, να πιείτε τον καφέ σας με φόντο τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά, να δοκιμάσετε αμυγδαλωτά και να περπατήσετε στα σοκάκια ενός τόπου που ενέπνευσε σπουδαίους καλλιτέχνες. όπως τον Σεφέρη.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.