Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Τα κορίτσια της Συρίας που εξαναγκάζονται να γίνουν νύφες ενώ είναι ακόμα παιδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπορεί να γλίτωσαν από το ISIS αλλά όχι και από τη φτώχεια τους - Δείτε φωτογραφίες.

Κορίτσια από τη Συρία σε ηλικία ακόμα και εννέα ετών εξαναγκάζονται να παντρευτούν άνδρες με τα διπλά τους χρόνια προκειμένου να γλιτώσουν από τη φτώχεια της οικογένειάς τους.

Η έγκυος και μητέρα ενός παιδιού Marwa, 15 χρόνων σήμερα, ήταν μόλις 12 όταν ο παντρεύτηκε τον 23χρονο σήμερα σύζυγό της επειδή ο πατέρας της δεν μπορούσε πια να φροντίσει όλα τα μέλη της μεγάλης οικογένειάς του.

Η 14χρονη Rukayya πήρε ως δώρο αρραβώνων ένα αρκουδάκι, καθώς προετοιμάζεται κι εκείνη να παντρευτεί.

Είναι μόνο δύο κορίτσια από μια ολόκληρη γενιά νέων Σύρων που ζουν σε αυτοσχέδιο καταυλισμό στο Hawsh el Harimi στην κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου και γίνονται νύφες στην παιδική τους ηλικία.

Η φωτογράφος Laura Aggio Caldon ταξίδεψε από την Ιταλία στο χωριό αυτό πέρσι για να καταγράψει τις ιστορίες των κοριτσιών αυτών.

Όπως περιγράφει στο CNN, ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας φέρνει αυτούς τους γάμους που δημιουργούν μια χαμένη γενιά.

«Τέτοιοι γάμοι συνέβαιναν και πριν την κρίση στη χώρα αλλά η απόλυτη φτώχεια των οικογενειών, οι ανεπαρκής ασφάλεια και ο πόλεμος διευκόλυναν τη διόγκωση αυτού του φαινομένου», εξηγεί στην ιστοσελίδα της.

«Οι γάμοι σε προσφυγικούς καταυλισμούς του Λιβάνου συχνά αφορούν κορίτσια 11 έως 13 ετών και σε ακραίες περιπτώσεις κορίτσια ακόμα και εννέα ετών. Οι γονείς επικαλούνται συχνά οικονομικούς λόγους και λόγους ασφαλείας για να εξηγήσουν τι τους ωθεί στο να παντρεύουν τις κόρες τους».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η Caldon γνώρισε τη Nour, ένα 13χρονο κορίτσι που έφυγε από τη Συρία με την οικογένειά του πριν τρία χρόνια. Παντρεύτηκε έναν 27χρονο που δεν ήξερε.

Η 14χρονη Samira έπεσε θύμα απαγωγής από το ISIS όταν ήταν στη Συρία αλλά απέδρασε με τη βοήθεια της οικογένειάς της. Σήμερα είναι παντρεμένη κι έχει έναν γιο επτά μηνών.

Η 14χρονη Houda έφυγε από την «πρωτεύουσα», του Ισλαμικού Κράτους, τη Ράκκα, πριν από τέσσερα χρόνια, και ζει στην κοιλάδα Μπεκάα με την οικογένειά της ενώ ο άνδρας της ζει και εργάζεται στη Βηρυτό.

Δεν είναι όμως πάντα μικρά κορίτσια που παντρεύονται μεγαλύτερους άνδρες- πολλές φορές η ηλικία είναι παρεμφερής, όπως στην περίπτωση της 15χρονης Mariam που παντρεύτηκε τον 17χρονο ξάδελφό της Sabri επειδή οι γονείς της δεν μπορούσαν να πια να ανταπεξέλθουν οικονομικά στη φροντίδα της.

Η UNICEF χαρακτηρίζει τους γάμους κάτω των 18 ετών «θεμελιώδη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» αλλά ανάμεσα στις γυναίκες 20 έως 24 ετών σε όλο τον κόσμο, μία στις τέσσερις παντρεύτηκε στην παιδική της ηλικία.
























Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.