Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

Οι χάκερ απειλούν πλέον… και τα αυτοκίνητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προειδοποίηση εξέδωσε το FBI και η αμερικανική υπηρεσία ασφαλούς οδήγησης.

Την ώρα που οι αυτοκινητοβιομηχανίες ποντάρουν πολλά στις νέες τεχνολογίες διασύνδεσης με τις οποίες προικίζουν τα νέα τους μοντέλα, ταυτόχρονα αυξάνεται κι ο κίνδυνος χακαρίσματος των συστημάτων αυτών.

Προειδοποίηση για τους αυξημένους κινδύνους χακαρίσματος που αντιμετωπίζουν τα σύγχρονα οχήματα, εξέδωσε το αμερικανικό FBI και η εθνική υπηρεσία ασφαλούς οδήγησης (NHTSA).

«Το FBI και η NHTSA προειδοποιούν τόσο το κοινό, όσο και τους κατασκευαστές οχημάτων, εξαρτημάτων, αλλά και ηλεκτρονικών συσκευών αυτοκινήτων να προσέχουν για ζητήματα που σχετίζονται με τις απειλές ψηφιακής ασφάλειας και τα συστήματα νέας τεχνολογίας, που χρησιμοποιούν τα μοντέρνα οχήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά η προειδοποίηση των δύο αμερικανικών υπηρεσιών.

Τον Ιούλιο του 2015, η Fiat Chrysler Automobiles NV ανακάλεσε 1,4 εκατ. οχήματα στις ΗΠΑ προκειμένου να εγκαταστήσει εξειδικευμένο λογισμικό προστασίας, μετά το δημοσίευμα περιοδικού που εξέφραζε ανησυχία για το ενδεχόμενο τα οχήματα αυτά να δεχτούν επίθεση από χάκερ. Επρόκειτο για την πρώτη ενέργεια προληπτικής φύσης από την αυτοκινητοβιομηχανία για ζητήματα ψηφιακής προστασίας των συστημάτων που χρησιμοποιούν.

Μέσα στο 2015, η General Motors Co εξέδωσε προειδοποίηση ασφάλειας για την εφαρμογή έξυπνου κινητού, που θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν χάκερ να έχει τον έλεγχο ορισμένων λειτουργιών του υβριδικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου Chevrolet Volt. Μεταξύ των λειτουργιών αυτών, το αυτόματο ξεκλείδωμα στις πόρτες του, αλλά και η έναρξη λειτουργίας του κινητήρα.

Τον περσινό Ιανουάριο, η BMW AG δήλωσε ότι απεκατέστησε κενό ασφάλειας των ψηφιακών συστημάτων που χρησιμοποιεί στα μοντέλα των αυτοκινήτων της, το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει τη λειτουργία του αυτόματου ανοίγματος στις πόρτες περισσότερων από 2,2 εκατ. αυτοκινήτων μέσω της χρήσης τηλεχειριστηρίου από χάκερ.

«Παρά το γεγονός ότι όλες οι προσπάθειες χάκινγκ δεν καταλήγουν να προκαλούν ρίσκο για την ασφάλεια των οδηγών και των επιβατών των αυτοκινήτων είναι σημαντικό για τους καταναλωτές να γνωρίζουν ότι ένας χάκερ μπορεί να εισβάλλει στο ψηφιακό σύστημα των αυτοκινήτων και να πάρει τον έλεγχο. Είναι αναγκαίο οι καταναλωτές να λάβουν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας, προκειμένου να αποτρέψουν κινδύνους που σχετίζονται άμεσα με την οδική τους ασφάλεια», ανέφερε χαρακτηριστικά η προειδοποίηση του FBI.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.