Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας των δημοσκοπήσεων προανήγγειλε ο Παππάς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών δημοσκοπήσεων προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, από τη Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Ο Νίκος Παππάς έκανε λόγο για «τερατώδεις αποκλίσεις», τόσο στο δημοψήφισμα όσο και στις τελευταίες εκλογές και πρόσθεσε ότι ο τρόπος λειτουργίας των εταιρειών δεν χαρακτηρίζεται μόνο από «μεθοδολογική ανεπάρκεια» αλλά «κυρίως, από μεροληψία».

«Στο δημοψήφισμα είχαμε τερατώδεις αποκλίσεις και μόνο μερικώς μπορούν δικαιολογηθούν από μεθοδολογική ανεπάρκεια και περισσότερο από μεροληψία. Φάνηκε ότι οι υπεύθυνοι των εταιρειών δημοσκοπήσεων έκαναν την εξής μεθοδολογική υπόθεση, ότι η αποχή θα χτυπούσε κυρίως, και μόνο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μία υπόθεση, που πολύ φοβάμαι πως είχε άλλα ελατήρια όχι καθαρά επιστημονικά. Δυστυχώς. Δεν μπορεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα να μην μπορεί να καταγραφεί», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.

«Πρέπει οι πολιτικοί να σταματήσουν να μετακινούνται από τα οράματα και από τους μεγάλους στόχους στην καθημερινή διαχείριση της πολιτικής με οδηγό τις δημοσκοπήσεις, αντί δηλαδή να θέλουν να πάνε κάπου τα πράγματα για την πατρίδα και τον λαό, να προσπαθούν να προσαρμόζονται στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Οι δημοσκόποι να σταματήσουν να ασκούν πολιτική και οι ιδιοκτήτες των μέσων Ενημέρωσης να σταματήσουν να προσπαθούν να υπηρετούν τα επιχειρηματικά τους αλλότρια συμφέροντα μέσω της διεξαγωγής των δημοσκοπήσεων. Άρα, βεβαίως αυστηριοποιήση του θεσμικού πλαισίου, αλλά και ευθύνη από όλους», συμπλήρωσε ο Νίκος Παππάς.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.