Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Ένα σπίτι χωρίς γωνίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του.

Ένα ιδιαίτερο σπίτι δεσπόζει από τον 17ο αιώνα στο Sudborough του Ηνωμένου Βασιλείου. Σήμερα αυτό το διατηρητέο ακίνητο έχει μετατραπεί σε ένα ασυνήθιστο σπίτι που έχει μόνο μια γωνία στον ορίζοντα και γι’ αυτό το λόγο ονομάζεται «Στρογγυλό σπίτι». Διατίθεται μάλιστα προς πώληση έναντι 600.000 λιρών.

Υπάρχει μια μικρή πέτρινη είσοδος που οδηγεί σε έναν ισόγειο ενιαίο χώρο με ένα ξύλινο νοητό εννιάγωνο στο κέντρο του όπως θα δείτε στις φωτογραφίες. Πολλά από τα αντικείμενα και τα χαρακτηριστικά του σπιτιού έχουν γίνει κατά παραγγελία ώστε να ταιριάζουν σωστά με το ιδιαίτερο σχήμα του. Μεταξύ αυτών η ακριβή κουζίνα του, το τζάκι, αλλά και το μπάνιο.

Στον πρώτο όροφο του στρογγυλού σπιτιού υπάρχουν τρία υπνοδωμάτια. Αν και είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρει κανείς τα κατάλληλα έπιπλα για να το διακοσμήσει, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τέτοιου είδους σπίτια, που δεν έχουν την κλασική αρχιτεκτονική.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες αγοραπωλησίας ακινήτων, αν και οι αγοραστές δεν εκφράζουν αρχικά την επιθυμία να αποκτήσουν ένα, ιδιόρρυθμης αρχιτεκτονικής σπίτι, μόλις το βλέπουν προκαλεί αμέσως το ενδιαφέρον τους. Έτσι, τα περισσότερα από αυτά τα σπίτια πωλούνται γρήγορα.

Το συγκεκριμένο οίκημα έχει τη δική του αυλή με γκαζόν, ένα καθιστικό, μια μικρή λίμνη, ακόμη και το δικό του κοτέτσι! Ο εξωτερικός χώρος είναι αρκετά μεγάλος έχοντας περιθώριο ανάπτυξης και άλλων βοηθητικών χώρων, όπως μιας αποθήκης. Η τιμή του ακινήτου δεν είναι βέβαια προσιτή σε όλους, αφενός λόγω της αρχιτεκτονικής του, αλλά και λόγω της έκτασής του. Είναι το πρώην σπίτι του φυσιοδίφη και εικονογράφου Denys Watkins-Pitchford και οι μεσίτες το περιγράφουν ως «ένα εκπληκτικό ακίνητο, υψηλής ποιότητας».

Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.