Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Νέα ευρήματα στο Περλ Χάρμπορ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα ευρήματα του εμβληματικού Περλ Χάρμπορ εντοπίστηκαν έπειτα από «εκταφή» τους από το κοιμητήριο της Χαβάης.

Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε με απόφαση του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ και τα απομεινάρια του υδροπλάνου αναμένεται να μεταφερθούν στο εργαστήριο για ανίχνευση DNA.

Φοιτητές του Τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Χαβάης, με εισηγητή τον καθηγητή Hans Van Tillburg, διεξήγαγαν έρευνες τον Ιούνιο στο ναυάγιο, φωτογραφίζοντας και τραβώντας βίντεο από το σημείο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα ακριβή αίτια της συντριβή του αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι το αεροσκάφος συνεντρίβει ενώ προσπαθούσε να απογειωθεί κατά την διάρκεια της επίθεσης από τους Ιάπωνες. Είναι πολύ πιθανό να το κατέρριψαν τα ιαπωνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Τον περασμένο μήνα ο στρατός δήλωσε ότι τα λείψανα 7 μελών του πληρώματος που αγνοούνται από τότε που ανετράπει το USS Oklahoma κατα την διάρκεια του βομβαρδισμού του Περλ Χάρμπορ το 1941, εντοπίστηκαν. Παραμένουν 388 ναύτες και πεζοναύτες που αγνοούνται.
Μέσα σε πέντε χρόνια, αξιωματούχοι αναμένουν να εντοπίσουν περίπου το 80% των μελών του πληρώματους του Oklahoma που εξακολουθούν να αγνοούνται.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε το έργο, καθώς οι εξελίξεις στην εγκληματολογική επιστήμη και στην τεχνολογία οσο αφορά την ταυτοποίηση λειψάνων εχουν βελτιωθεί.

Η επίθεση στην βάση Περλ Χάρμπορ, λίγα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χονολουλού, σημειώθηκε σαν σήμερα, 7 Δεκεμβρίου του 1941, και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 2.400 ανθρώπων. Η επίθεση εξαπολύθηκε από την πολεμική αεροπορία του ιαπωνικού αυτοκρατορικού ναυτικού εναντίον του Αμερικανικού στόλου που βρισκόταν αγκυροβολημένος εκεί, επιφέροντας τεράστιες απώλειες στις ΗΠΑ.






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.