Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

5+1 λόγοι για να επισκεφτείς το Εργοστάσιο- Μουσείο Σοκολάτας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια εμπειρία 100% σοκολατένια; Ακόμη και αν δεν δηλώνεις φανατικός οπαδός της σοκολάτας το Εργοστάσιο- Μουσείο Σοκολάτας θα κεντρίσει σίγουρα το ενδιαφέρον σου. Μέσα από την πληθώρα δραστηριοτήτων και εμπειριών που σου προσφέρει –συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με τη γνώση– το ονειρεμένο ταξίδι στο χώρο και το χρόνο ξεκινάει από τη διαδικασία επεξεργασίας του καρπού του κακάο και φτάνει μέχρι τη μετατροπή του σε μια λαχταριστή σοκολάτα. Είσαι έτοιμος να βουτήξεις στα άδυτα της σοκολάτας και να την απολαύσεις σε όλες τις εκδοχές της;

Μουσείο Κακάο



Το εξωτικό κακαόδεντρο και η ιστορία του –μεγάλη αλλά ως επί το πλείστον άγνωστη για το περισσότερο κοινό– στο χρόνο ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σου. Το ταξίδι της σοκολάτας παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, με την διαδρομή της να σχετίζεται με διάφορους πολιτισμούς, θρύλους και εντυπωσιακές ιστορίες.

Ζούγκλα Αμαζονίου



Η ξενάγηση στη Ζούγκλα του Αμαζονίου και η βιωματική εμπειρία των πραγματικών συνθηκών (ζέστη, αποπνικτική υγρασία κ.α.) που επικρατούν σε αυτή μέσα από τεχνικές προσομοίωσης, πραγματικά θα σου μείνει αξέχαστη. Στα ερείπια ενός ναού των Αζτέκων θα μάθεις τα πάντα για τα κυρίως στάδια της επεξεργασίας αλλά και της παρασκευής της σοκολάτας.

Εργαστήρι Σοκολάτας



Ήρθε η ώρα να πάρεις την… σοκολάτα στα χέρια σου. Εδώ, συμμετέχεις στα στάδια παραγωγής και συσκευασίας της σοκολάτας. Φυσικά, ακολουθεί απαραίτητη γευστική δοκιμή. Οι λιλιπούτειοι επισκέπτες του μπορούν να πάρουν μέρος σε ένα διαδραστικό και άκρως διασκεδαστικό εργαστήρι.

Εργαστήρι Μπισκότου



Μικροί και μεγάλοι παρακολουθούν τη διαδικασία παραγωγής του μπισκότου, σε ένα από τα πιο… νόστιμα σημεία του θεματικού πάρκου. Οι μπισκοτένιες δραστηριότητες έχουν την τιμητική τους και ολοκληρώνονται με τη δημιουργία του προσωπικού σου αναμνηστικού.

Καταρράκτης Σοκολάτας



Στολίδι του εργοστασίου και ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία του πάρκου, ο καταρράκτης σοκολάτας με τη λιωμένη σοκολάτα που ρέει άφθονα σίγουρα θα σε ενθουσιάσει. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο καταρράκτη στην Ευρώπη, καθώς μετρά 1.200 λίτρα ρευστής σοκολάτας.

Μηχανή του Χρόνου



Μπαίνεις σε έναν παιχνιδιάρικο και δαιδαλώδη λαβύρινθο και μεταφέρεσαι στις εποχές και τα μέρη που ταξίδεψε η σοκολάτα. Μόλις βρεις την έξοδο σε περιμένει μια μεγάλη έκπληξη!

Μάθε τα πάντα για το Εργοστάσιο- Μουσείο Σοκολάτας εδώ.


Πηγή: http://www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.