Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Περιοχή πωλείται όσο ένα σπίτι, αλλά δεν την αγοράζει κανείς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η μυστηριώδης περιοχή που κοστίζει μόλις 250.000 δολάρια.

Υπάρχει μια ολόκληρη πόλη προς πώληση στη Νότια Ντακότα και θα μπορούσε να γίνει δική σας με λιγότερα λεφτά απ’ όσα κοστίζει ένα σπίτι!

Για ποιο λόγο; Γιατί δεν είναι μια οποιαδήποτε πόλη αλλά μια πόλη-φάντασμα με... μηδέν κατοίκους! Η πόλη Swett στη Νότια Ντακότα πωλείται για 250.000 δολάρια και περιλαμβάνει περισσότερα από 6 στρέμματα γης, μια ταβέρνα, ένα κατάστημα, ένα σπίτι 4 υπνοδωματίων και ενδεχομένως ένα ή περισσότερα... φαντάσματα, καθώς σύμφωνα την υπάλληλο ενός μεσιτικού γραφείου που δημοσίευσε φωτογραφίες της πόλης στο Facebook, το σπίτι λέγεται ότι είναι στοιχειωμένο.

Η πόλη, που βρίσκεται περίπου 100 μίλια νοτιοανατολικά του Rapid City, δημιουργήθηκε από έναν αγρότη που ονομάζεται Swett και ένα ταχυδρομείο ιδρύθηκε στην περιοχή το 1932, σύμφωνα με τη μεσίτρια. Στο απόγειό της, η πόλη έφτασε να έχει πληθυσμό περίπου 40 ανθρώπων σύμφωνα με το NBC News.

Μέχρι το 1945, ωστόσο, η Swett ήταν πολύ μικρή για να υποστηρίξει ένα ταχυδρομείο κι έτσι και αυτό έκλεισε. Η πόλη είχε αρχικά τιμή πώλησης τα 399.000 δολάρια, αλλά η τράπεζα στην οποία ανήκει τώρα αποφάσισε να μειώσει την τιμή κατά περίπου 150.000 δολάρια. Σύμφωνα με την μεσίτρια υπάρχει ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη πόλη-φάντασμα απ’ όλον τον κόσμο: «Μερικά από τα άτομα που έχουν ενδιαφερθεί στο παρελθόν είναι άνθρωποι που ήθελαν να γίνουν οι ίδιοι δήμαρχοι και να ζήσουν εκτός κάποιας ήδη υπάρχουσας πόλης. Επίσης αρκετές εταιρείες παραγωγής σκέφτηκαν να στήσουν στη συγκεκριμένη πόλη κάποια reality shows, ενώ υπήρχε και ενδιαφέρον από ανθρώπους που απλά ήθελαν να βρουν ένα ησυχαστήριο».

Αν και η ταβέρνα της πόλης είναι τώρα κλειστή, ανακαινίστηκε λίγο πριν το κλείσιμό της και έτσι όποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει την πόλη, μπορεί να γίνει απευθείας επιχειρηματίας. Όποιος σκέφτεται να την αγοράσει θα πρέπει επίσης να ξέρει ότι και οι πινακίδες θέλουν μια μικρή επιδιόρθωση, καθώς υπάρχουν ακόμη οι τρύπες από σφαίρες...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.