Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Στον «εκπαιδευτικό» διαμελισμό ενός λιονταριού προχώρησε ένας ζωολογικός κήπος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι δημόσιες ανατομίες είναι πολύ συνήθεις στη Δανία.

Ένα νεκρό λιονταράκι διαμελίστηκε δημοσίως σήμερα στον ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης, στο πλαίσιο μιας «εκπαιδευτικής» δραστηριότητας για μικρά παιδιά, γεγονός που προκάλεσε την κατακραυγή των ζωόφιλων που κατήγγειλαν το «μακάβριο θέαμα».

Το λιοντάρι, ηλικίας 9 μηνών, σκοτώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από τους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου του Όντενσεε και το σώμα του διατηρήθηκε σε ένα ψυγείο. Ο ζωολογικός κήπος έκρινε αναγκαία τη θανάτωσή του επειδή είχε ήδη πάρα πολλά λιοντάρια και δεν βρήκε κανέναν ενδιαφερόμενο για να φιλοξενήσει το νεαρό αιλουροειδές.



Τον Φεβρουάριο του 2014 ο ίδιος ζωολογικός κήπος είχε επικριθεί σφοδρότατα επειδή θανάτωσε τον Μάριους, μια καμηλοπάρδαλη ηλικίας 1,5 έτους, και τον τάισε στα λιοντάρια.



Σήμερα, περίπου 300-400 επισκέπτες κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την «ανατομία» του λιονταριού. Ένας υπάλληλος, ο Ράσμους Κόλιντ, άρχισε να τεμαχίζει το ζώο υπό τα βλέμματα του κοινού. Πολλοί ήταν αυτοί πάντως που έκλεισαν τις μύτες τους με τα δάχτυλα, μην αντέχοντας την οσμή του πτώματος.



«Έτσι μυρίζει ένα νεκρό ζώο, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα», εξήγησε ο Κόλιντ.

Ορισμένοι επισκέπτες, ηλικίας ακόμη και 4 ετών, απείχαν μόλις μερικά εκατοστά από το τραπέζι του ανατόμου.

«Δεν θέλω να το δω αυτό», είπε ένας μικρός στη δημόσια τηλεόραση DR ενώ ένα κοριτσάκι δήλωσε ότι το θέαμα ήταν «αστείο αλλά και κάπως σιχαμερό».



Μια φύλακας, η Λότε Τράνμπεργκ, προσπάθησε μαζί με τον συνάδελφό της να μιμηθεί τον βρυχηθμό του λιονταριού, φυσώντας μέσα σε έναν σωλήνα που είχαν εισάγει στον λαιμό του νεκρού ζώου. Ο Κόλιντ δεν δίστασε να ρωτήσει τους επισκέπτες «αν κάποιος θέλει ένα μάτι».

Οι δημόσιες ανατομίες είναι πολύ συνήθεις στη Δανία, όπου θεωρούνται «εκπαιδευτικές».



Μια εκπρόσωπος της οργάνωσης για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων Humane Society International, η Γουέντι Χίγκινς, κατηγόρησε τον ζωολογικό κήπο ότι παρουσιάζει ένα «μακάβριο θέαμα» ως αποτέλεσμα της μαζικής αναπαραγωγής λιονταριών και χιλιάδων άλλων ζώων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.