Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Ανατριχιαστικές περιγραφές στη δίκη για κακοποίηση βρέφους στη Βρετανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα χέρια της μητέρας του φαίνεται να βασανίστηκε το άτυχο αγοράκι.

Σοκ προκαλούν οι περιγραφές από δίκη που είναι σε εξέλιξη στη Βρετανία με κατηγορούμενους νεαρούς γονείς και θύμα το απίστευτα τραυματισμένο μωρό τους. Σύμφωνα με την κατάθεση νοσοκόμας από το νοσοκομείο του Κόβεντρι που περιέθαλψε το μωρό, το αγοράκι άνοιγε τα μάτια του διάπλατα από φόβο κάθε φορά που κάποιος το πλησίαζε ενώ τρόμαζε με κάθε θόρυβο.

8yd01in3

Φυσιολογικές αντιδράσεις μάλλον αν σκεφτεί κανείς τι είχε υποστεί: σπασμένα πλευρά, σπασμένα οστά στα πόδια και τα χέρια του, βλάβη στη σπονδυλική στήλη και άλλα. Η 27χρονη μητέρα του και ο 22χρονος τότε σύντροφός της- και οι δύο από το Κόβεντρι- δηλώνουν αθώοι στην κατηγορία πρόκλησης σοβαρής σωματικής βλάβης από πρόθεση ενώ αρνούνται και τις κατηγορίες της παραμέλησης, της κακομεταχείρισης και της έκθεσής του σε αναίτιο πόνο.

«Το ζευγάρι ζούσε με το μωρό το διάστημα που αυτό υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς που δεν θα μπορούσαν να είχαν προκληθεί μόνοι τους», ανέφερε ο εισαγγελέας. «Είτε ένας είτε και οι δύο μαζί προκάλεσαν αυτά τα τραύματα στο μωρό».

Τον περασμένο Μάιο το αγοράκι εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κόβεντρι με συμπτώματα βρογχιολίτιδας.

Οι ακτινογραφίες ωστόσο αποκάλυψαν πολλά κατάγματα σε οκτώ σημεία από τα πόδια ως τα χέρια του και πολλά σχεδόν σε όλα τα πλευρά του.

Όλα τα τραύματά του έδειχναν να έχουν προκληθεί από άσκηση βίας.

Ο κατάλογος των τραυμάτων του μωρού είναι μακρύς και ήταν σε διαφορετικά στάδια επούλωσης, που σημαίνει πως το άτυχο βρέφος δεν είχε σταματήσει να κακοποιείται πιθανώς από τις πρώτες μέρες της ζωής του.

Το αγόρι είχε σημάδια τραύματος και στη σπονδυλική στήλη που δείχνουν να προήλθαν από άσκηση μεγάλης πίεσης και διπλώματός της (!) αλλά και πηγή στην πλάτη.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα προφανώς δεν ήταν όλα αυτά τα τραύματα αποτέλεσμα μίας επίθεσης αλλά επανειλημμένων…

Η νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο που ανέλαβε την περίθαλψη του μωρού επισήμανε στο δικαστήριο πως το πιο εντυπωσιακό ήταν το πόσο χλωμό και πόσο φοβισμένο ήταν. «Άνοιγε τα μάτια του διάπλατα από τον φόβο, μόλις το πλησίαζε κάποιος ή μόλις ακουγόταν κάποιος θόρυβος, έδειχνε τρομοκρατημένος. Ακόμα και αν κάποιος δεν τον πλησίαζε αλλά μετακινούσες κάτι και προκαλούσες κάποιον θόρυβο, πανικοβαλλόταν μέσα στην κούνια του και γούρλωνε τα μάτια τρομοκρατημένο».

Το μωρό έδειχνε θλιμμένο, σύμφωνα με την κατάθεσή της. Έδειχνε να υποφέρει, να πονά, έκλαιγε πάρα πολύ και είχε αυτή «τη διαρκή έκφραση φόβου».

Η περιγραφή της νοσοκόμας προκαλεί ανατριχίλα καθώς μιλά για το πώς δεν μπορούσε σχεδόν να αγγίξει το αγόρι λόγω τω πολλών καταγμάτων σε πολλά σημεία του σώματός του κι έτσι σοκαρίστηκε όταν, αλλάζοντας την πάνα του, ανακάλυψε την πληγή στην πλάτη του.

Η γυναίκα μίλησε και για την αφύσικη συμπεριφορά του μικρού αγοριού: δεν συμπεριφερόταν όπως άλλα μωρά έξι μηνών- στην ηλικία που είχε όταν εισήχθη στο νοσοκομείο- που κουνούν τα πόδια και απλώνουν τα χεράκια τους.

«Δεν έκανε τίποτα τέτοιο. Μόνο έμενε ξαπλωμένος στην πλάτη του μέσα στην κούνια του και η μόνη κίνησή του ήταν να ταράζεται και να τεντώνεται από φόβο μόλις κάποιος τον πλησίαζε», περιέγραψε.

Η δίκη συνεχίζεται...


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.