Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Πλήρης ατιμωρησία για «αμαρτωλό» Σωματείο στην Πάτρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σχεδόν 500.000 ευρώ έκαναν φτερά από το ίδρυμα.

Μνημείο ασυδοσίας και ατιμωρησίας αποτελούν τα όσα έχουν συμβεί και με έγγραφο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Δυτικής Ελλάδος εμπίπτουν στην κατηγορία της απάτης και της εγκληματικής δραστηριότητας, σε Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που εδρεύει στην Πάτρα, το οποίο αποτελεί και Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Οι υπεύθυνοι του Σωματείου, το οποίο ως μη κερδοσκοπικό δεν υποχρεούτο να εκδίδει παραστατικά (τιμολόγια κ.λ.π) αλλά απλές θεωρημένες αποδείξεις από το ΙΚΑ για εισπράξεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, από το 2006 έως και το 2010 εξαπάτησαν το κράτος, καθώς εμφάνιζαν ως έσοδα μερικές χιλιάδες ευρώ αντί των πραγματικών τα οποία ανήλθαν στις 557.000 €.

Το περίεργο στην υπόθεση είναι – για το οποίο ζητούνται απαντήσει από κάθε αρμόδια υπηρεσία για τις ενέργειες που έγιναν – πως κανένας από του εμπλεκόμενους στην απάτη κακουργηματικού χαρακτήρα όπως χαρακτηρίζεται από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος δεν έχει καθίσει στο σκαμνί ενώ καρκινοβατεί η υπόθεση σε ότι αφορά και στο οικονομικό σκέλος.

Η υπόθεση από το 2010 έχει ξεσκεπαστεί και οι σχετικοί έλεγχοι ολοκληρώθηκαν το 2012 με τα σχετικά πιεστήρια του εγκλήματος να έχουν σταλεί στην επιτροπή καταπολέμησης της Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, στην Οικονομική Επιτροπής Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και στο ΙΚΑ με τους πρωτεργάτες της υπόθεσης να τυγχάνουν ουσιαστικά ασυλίας. και κανένας να μην έχει πληρώσει για τις αμαρτωλές αποδείξεις.

Από την απίστευτη κομπίνα με τις πειραγμένες αποδείξεις έχουν βλαφτεί το ΙΚΑ, το Δημόσιο, το ΚΑΦ και μια σειρά άλλων υπηρεσιών, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει ανοίξει «μύτη», αφού οι πρωτεργάτες του Μη κερδοσκοπικού Σωματείου είχαν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και …όχι μόνο ,κάλυψη και ορισμένοι από αυτούς συνδικαλιστική ιδιότητα, ενώ ήταν και μέλη στη διοίκηση Οργανισμού ο οποίος επί προηγουμένων διοικήσεων αυτοεμφανιζόταν ως «Φορέας Ανάπτυξης και Δημιουργίας», όπως αναφέρει το patrastimes.gr.

Σε μια περιοχή η οποία χειμάζεται από την οικονομική ένδεια, κάποιοι από το 2010 μέχρι σήμερα είναι στο απυρόβλητο, ενώ η υπόθεση κινδυνεύει - αν δεν παραγραφεί - να κουκουλωθεί, καθώς το αρμόδιο υπουργείο με έγγραφό του ζητά να γίνει εκκαθάριση του κατά τ’ άλλα μη κερδοσκοπικού σωματείου, μέλη του οποίου έκαναν λοβιτούρες αποκρύπτοντας έσοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Να σημειωθεί, πως κανένας από όσους είχαν την ευθύνη για την έκδοση των αποδείξεων και την διαχείριση των οικονομικών του Σωματείου δεν έχει καθίσει στο σκαμνί, κι αν έχει καθίσει δεν έχει υπάρξει ακόμα απόφαση – μετά από τόσα χρόνια – σε βάρος του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.