Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Ύποπτο κρούσμα οζώδους δερματίτιδας σε κοπάδι 200 ζώων στη Χαλκιδική

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα γίνει αίτημα προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την αποστολή εμβολίων.

Επιβεβαιώθηκε το ύποπτο κρούσμα οζώδους δερματίτιδας στη Συκιά Χαλκιδικής (Σιθωνία), η οποία μάλιστα «χτύπησε» μεγάλη εκτροφή 200 βοοειδών, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Χαλκιδικής, Κωνσταντίνος Τερτιβανίδης.

«Πλέον η οζώδης δερματίτιδα που έκανε την εμφάνισή της στο Δέλτα του Έβρου τον Αύγουστο φέτος, είναι εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και απειλεί την αυτόχθονη φυλή των ελληνικών Στεππικών φυλών Βοοειδών, αυτά της Συκιάς», επισήμανε ο κ. Τερτιβανίδης, προσθέτοντας ότι οι κτηνοτρόφοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι. Μεταξύ άλλων ο κ. Τερτιβανίδης εξέφρασε την ευχή να «υπάρχει κάπου γενετικά φυλαγμένο προϊόν της φυλής Βοειδών της Συκιάς, αλλιώς θα «την χάσουμε», υπογράμμισε.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τερτιβανίδης, τη Δευτέρα θα μεταβεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπάλληλος της Διεύθυνσης προκειμένου να καταθέσει στη διάρκεια σχετικής σύσκεψης, αίτημα για την αποστολή εμβολίων στην Χαλκιδική.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πρόσφατα επιβεβαιώθηκε κρούσμα οζώδους δερματίτιδας στην Ιερισσό Χαλκιδικής και όπως υπογράμμισε ο κ. Τερτιβανίδης αφορά εκτροφή 120 βοοειδών και η θανάτωσή τους αναμένεται την προσεχή Κυριακή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.