Σε ποιες περιοχές μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Οι φοιτητές των τμημάτων Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας , Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2015-16 μπορούν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση σε σχολικές μονάδες αρμοδιότητας των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:
- Αττικής
- Γρεβενών
- Δράμας
- Έβρου
- Ημαθίας
- Θεσσαλονίκης
- Καβάλας
- Καρδίτσας
- Κιλκίς
- Κοζάνης
- Λάρισας
- Μαγνησίας
- Ξάνθης
- Πέλλας
- Πιερίας
- Ροδόπης
- Σερρών
- Τρικάλων
- Χαλκιδικής
Σε απαντητικό έγγραφό του προς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι η παραπάνω άδεια για πρακτική άσκηση χορηγείται εφόσον υπάρχει σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών της τάξης με τις προϋποθέσεις που ακολουθούν:
1. Πριν από τις επισκέψεις των φοιτητών στα σχολεία να προηγείται ενημέρωση και σύμφωνη γνώμη των οικείων Σχολικών Συμβούλων και του Διευθυντή Π.Ε.
2. Να προηγηθεί ενημέρωση των γονέων των μαθητών από τον Διευθυντή του σχολείου αναφορικά με την επίσκεψη των φοιτητών στο σχολείο και για τη συμμετοχή των μαθητών στην πρακτική άσκηση να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των γονέων τους.
3. Οι φοιτητές να έχουν μαζί τους τη φοιτητική τους ταυτότητα και να συνοδεύονται από τον υπεύθυνο καθηγητή, ο οποίος θα καταθέτει στον Διευθυντή κάθε σχολείου έγγραφο του Τμήματος, όπου θα αναγράφονται τα ονόματα των φοιτητών που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη πρακτική άσκηση.
4. Οι ημέρες και ώρες των επισκέψεων των φοιτητών στα σχολεία θα καθορίζονται μετά από επικοινωνία του υπεύθυνου καθηγητή με τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων. Οι φοιτητές να ισοκατανεμηθούν στα σχολεία και ο αριθμός τους να μην υπερβαίνει το διπλάσιο της λειτουργικότητας της σχολικής μονάδας.
5. Η πρακτική άσκηση να γίνεται κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής και να παρευρίσκεται υποχρεωτικά και ο αντίστοιχος εκπαιδευτικός της τάξης.
6. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των φοιτητών να μη διανεμηθούν ερωτηματολόγια ή υλικό οποιοσδήποτε μορφής (έντυπης ή ηλεκτρονικής) και να μην πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις με τους μαθητές ή συλλογή στοιχείων πάνω στις παιδαγωγικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις της διδακτικής διαδικασίας με βιντεοσκόπηση ή μαγνητοφώνηση της διδασκαλίας.
7. Να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα τόσο στην εύρυθμη λειτουργία όσο και στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος των σχολείων.
Το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.