Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

7 λόγοι να κάνετε περισσότερο σεξ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το σεξ είναι εγκεφαλική υπόθεση αλλά ευτυχώς για εμάς, αυτό δεν είναι πάντα κακό! Όταν λοιπόν πρόκειται να επιδοθείτε σε αυτό να σκέφτεστε πόσο πραγματικά ωφελείτε το σώμα και το μυαλό σας – για να μην αναφέρουμε τη σχέση σας.

Παρακάτω είναι μερικά εκπληκτικά προνόμια του σεξ.

Ένας οργασμός την ημέρα κάνει τον γιατρό πέρα
Υπάρχουν αμέτρητα αποδεδειγμένα οφέλη του σεξ για την υγεία. Αν μια μέρα δεν προλαβαίνετε να πάτε γυμναστήριο, αντί να στεναχωριέστε κάντε σεξ αφού είναι το καλύτερο υποκατάστατο. Το σεξ μπορεί επίσης να βελτιώσει τον ύπνο, να ενδυναμώσει τους μύες ακόμα και να μειώσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.

Σας φέρνει πιο κοντά στον σύντροφό σας
Το σεξ προσφέρει συναισθηματική και σωματική οικειότητα. Όταν φτάνει κανείς σε οργασμό το σώμα πλημμυρίζει με την οξυτοκίνη, μια ορμόνη που σχετίζεται με συναισθηματική ένωση μεταξύ των ανθρώπων. Το σεξ επίσης ενισχύει τα συναισθήματα που έχετε για το σύντροφό σας και μπορεί να κάνει το συναισθηματικό σας δεσμό ισχυρότερο.

Το καλό σεξ δίνει στο δέρμα σας μια ξεχωριστή λάμψη
Το ξέρετε ότι το σεξ μπορεί να σας κάνει ακόμα πιο όμορφή; Σύμφωνα με τους γιατρούς επειδή το σεξ αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα, το επιπλέον οξυγόνο στο δέρμα το κάνει πιο φωτεινό και δίνει μια όψη υγιής. Ακριβώς όπως και με την άσκηση, εξισορροπούνται τα επίπεδα των ορμονών και μπορεί επίσης να συμβάλει στη βελτίωση της ακμής.

Τονώνει την αυτοπεποίθηση
Ο σεξουαλικός πόθος και το γεγονός ότι ελκύετε σεξουαλικά τον σύντροφό σας ασφαλώς και ενισχύει την αυτοπεποίθησή σας. Ασφαλώς και ο σύντροφός σας αισθάνεται εξίσου καλά.

Μικρότερη σε διάρκεια περίοδος
Είναι γνωστό πώς ο οργασμός φέρνει συσπάσεις στη μήτρα. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι αυτές οι αυξημένες συσπάσεις της μήτρας βοηθούν να απαλλαγείτε γρηγορότερα από το αίμα της περιόδου γεγονός που σημαίνει ότι η περίοδος μπορεί να τελειώσει πιο γρήγορα όσο περισσότερο σεξ κάνετε.

Το σεξ ανακουφίζει από την ένταση
Το σώμα σας απελευθερώνει ενδορφίνες κατά τη διάρκεια του σεξ, όπως ακριβώς συμβαίνει όταν ασκείστε. Αυτό ανακουφίζει το σώμα από την ένταση, χαρίζει ηρεμία και κατ’ επέκταση ευτυχία. Λιγότερο ένταση στο σώμα σας, σημαίνει λιγότερη ένταση ανάμεσα σε εσάς και το σύντροφό σας και περισσότερος χρόνος να απολαύσετε ο ένας την παρέα του άλλου. Βασικά το σεξ είναι και ο καλύτερος τρόπος να τα ξαναβρείτε σε περίπτωση που έχετε τσακωθεί.

Ο οργασμός σας κάνει ευφυέστερη
Ναι, σωστά διαβάσατε. Σύμφωνα με μελέτες ο οργασμός αυξάνει τη ροή του αίματος, την οξυγόνωση και γεμίζει με θρεπτικές ουσίες όλα τα μέρη του εγκεφάλου. Άλλες ψυχικές δραστηριότητες όπως τα παζλ για παράδειγμα, διεγείρουν μόνο ορισμένα τμήματα του εγκεφάλου, αλλά ο οργασμός καλύπτει όλο το φάσμα.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.