Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις για την επιστροφή των επίορκων στο Δημόσιο. Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ότι "είχε μπει μια προθεσμία πέντε μηνών ώστε όλες οι υποθέσεις που εκκρεμούσαν να κριθούν πράγματι στην ουσία τους. Δυστυχώς αυτή η προθεσμία έληξε στην μέση της προεκλογικής περιόδου, στις 15 Σεπτεμβρίου επειδή η διοίκηση έδειξε μειωμένα αντανακλαστικά. O χρόνος επαρκούσε εάν λειτουργούσαν τα αντανακλαστικά της διοίκησης κανονικά".
"Ο νόμος λέει ότι από την στιγμή που υπάρχει μια κατηγορία, το μονοπρόσωπο όργανο που διοικεί δηλαδή για παράδειγμα ο διοικητής του νοσοκομείου, μόνο με την υπογραφή του βάζει τον υπάλληλο σε αργία χωρίς να γίνει πειθαρχικό συμβούλιο" συμπλήρωσε.
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:
------------
Επιταχύνεται η σύγκληση των πειθαρχικών οργάνων
Σκοπός να ελεχθούν όσοι υπάλληλοι κατηγορούνται για παραπτώματα.
Την επιτάχυνση σύγκλησης των πειθαρχικών συμβουλίων, ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, ώστε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των εκκρεμών υποθέσεων εκατοντάδων επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν επιστρέψει στην υπηρεσία τους, ανακοίνωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο προκάτοχός του και νυν υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε δηλώσεις τους έπειτα από σχετική συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι.
Από τις αρχές του έτους υπήρχαν 903 περιπτώσεις υπαλλήλων που έπρεπε να ελεγχθούν, ενώ σήμερα εκκρεμούν 460 υποθέσεις για τις οποίες θα πρέπει να συνεδριάσουν τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια. Αυτά έπρεπε να είχαν συνεδριάσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη κυρίως λόγω της προκήρυξης και διεξαγωγής των εκλογών. Γι’ αυτό το λόγο, όπως ανέφερε ο κ. Βερναρδάκης, θα δοθεί νέα παράταση πριν από την άρση της αργίας των υπό έλεγχο υπαλλήλων.
Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις στη σύγκληση των πειθαρχικών συμβουλίων παρατηρούνται στο χώρο της Υγείας, όπου θα γίνει προσπάθεια οι περιπτώσεις αυτές να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα.
«Η εντολή που έχει δοθεί σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία είναι να επισπευσθεί η σύγκληση των πειθαρχικών συμβουλίων έτσι ώστε να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, διευκρινίζοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα κάλυψης οποιασδήποτε παρανομίας ή φαινομένου διαφθοράς στο Δημόσιο.
Από την πλευρά του ο κ. Κατρούγκαλος, τόνισε ότι η συγκεκριμένη κατηγορία υπαλλήλων, για τους οποίους συνήθως χρησιμοποιείται ο όρος «επίορκοι», αφορά ανθρώπους που δεν έχουν καταδικαστεί αλλά κατηγορούνται για πειθαρχικά αδικήματα, επομένως βρίσκονται ακόμη στη φάση της διερεύνησης τόσο για την πειθαρχική όσο και την ποινική κατηγορία.
Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.