Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Τα παιδικά εμβόλια που είναι σε έλλειψη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Καμπανάκι» για τα παιδιά που μένουν ακάλυπτα.

Μεγάλες ελλείψεις σε παιδικά εμβόλια παρατηρούνται στην φαρμακευτική αγορά με αποτέλεσμα να μένουν ακάλυπτα τα παιδιά.

Με κατεπείγουσα επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον ΕΟΦ, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) επισημαίνει τις σοβαρές ελλείψεις σημαντικών εμβολίων από την αγορά και ζητά παρεμβάσεις για την άμεση λύση του προβλήματος.

Ο ΠΦΣ τονίζει ότι «έχουμε επανειλημμένως διαμαρτυρηθεί και καταγγείλει τις ελλείψεις φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων, ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί ασθενείς και φαρμακοποιούς» και το οποίο επιτείνεται από τη μεγάλη μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης τα τελευταία χρόνια, καθώς και την ένταξη σε αυτήν της δαπάνης των εμβολίων.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος, και ο γενικός γραμματέας, Ιωάννης Μακρυγιάννης, οι οποίοι υπογράφουν την επιστολή, ζητούν την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας «προκειμένου να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν το εξαιρετικά σημαντικό αυτό ζήτημα, καθώς η έλλειψη εμβολίων πλήττει μια ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, τα μικρά παιδιά».

Πλέον ελλιπής είναι ο εμβολιασμός κατά του κοκκύτη, ενώ τεράστια προβλήματα επάρκειας διαπιστώνονται και στα τετραδύναμα εμβόλια διφθερίτιδας, κοκκύτη, τετάνου, πολιομυελίτιδας, στα πενταπλά, της ηπατίτιδας Α, το τετραπλό Ιλαράς-Ερυθράς-Παρωτίτιδας-Ανεμοβλογιάς και το τετραδύναμο διφθερίτιδας-κοκίτη-τετάνου-πολιομυελίτιδας.

Εκπρόσωποι φαρμακευτικών αποδίδουν τις ελλείψεις των εμβολίων στη συνεχή αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού και την αυξημένη πρόσβαση του πληθυσμού αυτού στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,ενώ αναμένονται ορισμένες έκτακτες εισαγωγές.

Ενδεικτικά αναφέρονται εμβόλια των οποίων παρατηρείται έλλειψη στην αγορά και για αρκετά εξ αυτών δεν αναμένεται να αποκατασταθεί άμεσα.

-Pentavac
-Tetravac
-Infanrix
-Infarix - tetra
-Boostrix – polio
-Meningitec
-Priorix
-Priorix terra
-Havrix
-Varilrix

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς εδώ και ένα χρόνο εμφανίζονται ελλείψεις σε βασικά εμβόλια που υπάγονται στο πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.