Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Κι όμως, ένας κιθαρίστας της Χέβι μέταλ βρήκε το νερό στον Άρη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο επιστήμονας και μουσικός πίσω από την ιστορική ανακάλυψη.

Όταν δεν ανακαλύπτει νερό στον Άρη και δεν «κυνηγάει» κάποιο Ph.D, ο Lujendra «Luju» Ojha κουρδίζει την κιθάρα του. Ο 25χρονος είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο ινστιτούτο Πλανητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στη Georgia της Ατλάντα, και μόλις πρόσφατα αποτελούσε τον βασικό κιθαρίστα των Gorkha, μιας χέβι μέταλ μπάντας.

Ο «Luju», όπως θέλει να τον αποκαλούν υπήρξε κατά το 2011 μέλος μιας ομάδας που έγραψε ένα βιβλίο αναφορικά με την παρουσία νερού στον Άρη. Όπως γράφει το CNET, η ομάδα με επικεφαλής τον ερευνητή Alfred McEwen, ήταν η πρώτη που βρήκε ενδείξεις ύπαρξης νερού.

Ο Ojha έκανε την τεράστια ανακάλυψη μετά την επινόηση μια νέας τεχνικής για την ανάλυση φωτογραφιών από το Mars Reconnaissance Orbiter, ένα διαστημικό σκάφος σε τροχιά που μελετά τον κόκκινο πλανήτη. Ο δορυφόρος έκανε χημικές αναλύσεις σε ορισμένες παράξενες σκοτεινές ραβδώσεις που είναι γνωστό ότι εμφανίζονται και εξαφανίζονται ανά εποχές, στην επιφάνεια του Άρη. Οι αναλύσεις επιβεβαίωσαν ότι οι ραβδώσεις αυτές σχηματίζονται από υφάλμυρο ή αλμυρό νερό που έρεε στην επιφάνεια του πλανήτη.

«Ναι, αυτή ήταν η ζωή μου παλιά», λέει γελώντας ο νεαρός στο CNET αναφερόμενος στην ενασχόλησή του με τη μουσική. «Ζούσα στη φτώχεια με τη μουσική, δεν έβγαζα πολλά λεφτά και έτσι είπα να τα παρατήσω και να ασχοληθώ με την επιστήμη. Ίσως υπάρχουν περισσότερα λεφτά εκεί. Αλλά ούτε στην επιστήμη υπάρχουν λεφτά», λέει.

Ο Ojha γεννήθηκε στο Νεπάλ και μετακόμισε στις ΗΠΑ, το 2005 με τους γονείς του. Ο ίδιος, έχει εκπονήσει αρκετές ερευνητικές εργασίες και ακολουθεί το χόμπι του, τη μουσική.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.