Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Έρχονται προσλήψεις στην εκπαίδευση - Τι θα γίνει με το ΦΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φίλης: Προσλήψεις 11.000 αναπληρωτών ως τις 10 Οκτωβρίου

Μέχρι τέλη Νοέμβρη η οριστική απάντηση για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Τις 10 Οκτωβρίου θέτει ως προθεσμία το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την πρόσληψη των πρώτων 11.000 αναπληρωτών σε σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής, ενώ παράλληλα μέχρι τέλος Νοεμβρίου το αργότερο, θα έχει λυθεί και το ζήτημα του 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο υπουργός, Νίκος Φίλης σε δημοσιογράφους.

Ειδικότερα, ο κ. Φίλης επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, κάτι που μεταφράζεται σε 4.000 πιστώσεις για προσλήψεις μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τη στιγμή που κατά την πρώτη φάση, προσλήφθηκαν 3.700 αναπληρωτές, κυρίως από πιστώσεις του ΕΣΠΑ. «Νομίζω ότι θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη, να προχωρήσουμε στην πιο εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μέσα στον Οκτώβρη», δήλωσε ο υπουργός.

Όσον αφορά τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, ο κ. Φίλης δεσμεύτηκε ότι μέχρι τις 31 Νοεμβρίου θα υπάρξει οριστική απάντηση για το ζήτημα, το οποίο, όπως επεσήμανε, δεν αφορά μόνο το υπουργείο, αλλά είναι «θέμα μιας συνολικής κυβερνητικής απόφασης». «Δεν θέλουμε να καταφύγουμε στην εύκολη λύση να μετακυλήσουμε σε άλλους τομείς το βάρος της φορολογίας», επισήμανε ο υπουργός, αναφέροντας παράλληλα ότι η ηγεσία του υπουργείου γνωρίζει ότι το ζήτημα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση αφορά κυρίως τη λαϊκή οικογένεια.

Τέλος, ο κ. Φίλης ρωτήθηκε για το θέμα που προέκυψε με την απεικόνιση στο βιβλίο της Γ´ λυκείου γενικής παιδείας ενός χάρτη, στον οποίο αναφέρεται η ΠΓΔΜ ως Μακεδονία. «Δεν θέλω να κάνω δηλώσεις που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία», απάντησε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Υπάρχουν από το νόμο εκπαιδευτικά όργανα, τα οποία θα αντιμετωπίζουν τέτοια ζητήματα. Είναι, πάντως σαφές ότι η ΠΓΔΜ ιστορικά δεν συγκροτούσε το χώρο της Μακεδονίας και γεωγραφικά σίγουρα επίσης δεν συγκροτεί τον χώρο της Μακεδονίας από μόνη της».

---------------

Ενδεχομένως αύριο οι οριστικοί πίνακες για τα Πειραματικά

Σήμερα θα εξετάζονταν οι ενστάσεις.

Σήμερα θα εξεταστούν οι ενστάσεις για τα Πειραματικά Σχολεία σύμφωνα με ενημέρωσή μας. Όσον αφορά την ανάρτηση του τελικού πίνακα μετά την εξέταση των ενστάσεων, αυτό ενδέχεται να γίνει την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.

Σημειώνουμε ότι η διαδικασία των ενστάσεων έληξε χθες ενώ οι προσωρινοί πίνακες στους οποίους περιλαμβάνονται 163 εκπαιδευτικοί έχουν αναρτηθεί στον δικτυακό τόπο της ΔΕΠΠΣ.

Όπως μας ενημέρωσε το Υπουργείο Παιδείας, αν κάποιος εκπαιδευτικός προσληφθεί σε Πειραματικό παραμένει διαθέσιμος για πρόσληψη και στη Γενική Εκπαίδευση. Σε περίπτωση που κληθεί στη Γενική Εκπαίδευση, αν παραμείνει στο Πειραματικό θα υποστεί τις κυρώσεις του νόμου (διετής αποκλεισμός από τους πίνακες, με το ισχύον καθεστώς). Αν λοιπόν κάποιος αναπληρωτής επιθυμεί να παραμείνει στο Πειραματικό θα πρέπει να απενεργοποιήσει την αίτησή του.

---------------

Ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων

Ανάληψη υπηρεσίας έως 6 Οκτωβρίου - Δείτε όλα τα ονόματα.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι για το σχολικό έτος 2015-2016 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 280 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ06-Αγγλικής Γλώσσας, 409 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ08-Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, 157 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής, 219 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ16.01-Μουσικής, 155 εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ19&ΠΕ20-Πληροφορικής, 331 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ32-Θεατρικών Σπουδών και 23 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ18.41-Δραματικής Τέχνης για την κάλυψη λειτουργικών κενών αποκλειστικά και μόνον στα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο υλοποίησης των ανωτέρω Πράξεων.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρόσληψης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 5 έως και την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015 και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Για τους πίνακες των ονομάτων πατήστε εδώ.

---------------

Αναμένονται περισσότερες από 7000 προσλήψεις εκπαιδευτικών

Δηλώσεις του Νίκου Φίλη για εκπαιδευτικά κενά και ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Το αργότερο 10 με 15 Οκτωβρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων και κατά προτεραιότητα τα σχολεία Ειδικής Εκπαίδευσης θα λειτουργούν είτε σε πλήρη ανάπτυξη είτε με ελάχιστα κενά. Αυτό προκύπτει από τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη.

Ο υπουργός τόνισε ότι «το υπουργείο δίνει τη μάχη στο θέμα της κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών, το οποίο αποτελεί ένα διαχρονικό πρόβλημα και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε το ταχύτερο δυνατόν, αρχής γενομένης από τις 10 Οκτωβρίου, όλα τα σχολεία να είναι σε πλήρη ανάπτυξη. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη λειτουργία της Ειδικής Εκπαίδευσης».

«Βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών, η οποία θα ολοκληρωθεί τις προσεχείς μέρες, με 4000 προσλήψεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ στην πρώτη φάση προσλήφθηκαν 3700 από το ΕΣΠΑ και τον τακτικό προϋπολογισμό», είπε ο υπουργός , προσθέτοντας ότι «ως τις 10 Οκτωβρίου θα έχουμε φτάσει στις προσλήψεις περίπου 11000 εκπαιδευτικών σε Γενική και Ειδική Εκπαίδευση. Δίνουμε μάχη με το χρόνο και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Για φέτος ειδικά που για πρώτη φορά τα κονδύλια του ΕΣΠΑ είναι περιορισμένα, αφού οι περιφέρειες Αττικής, Ν. Αιγαίου και Δυτ. Μακεδονίας εξαιρούνται».

Για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ο υπουργός δήλωσε ότι «είναι ένα θέμα το οποίο θέλουμε να αντιμετωπίσουμε ως κυβέρνηση στο πλαίσιο των ισοδυνάμων. Δεν είναι θέμα που αφορά μόνο το Υ.Π.Ε.Θ., είναι θέμα συνολικής κυβερνητικής απόφασης. Δεν θέλουμε να καταφύγουμε στην εύκολη λύση μετακύλισης σε άλλους τομείς του βάρους μίας φορολογίας. Μπορούμε π.χ. να πετύχουμε το ισοδύναμο από την ολοκλήρωση των ελέγχων σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής. Ξέρουμε ότι ο ΦΠΑ 23% είναι ένα ζήτημα που πλήττει όχι τους εύπορους συμπολίτες μας, αλλά τη λαϊκή οικογένεια, τα φροντιστήρια στις γειτονιές και ένα σύνολο φορέων που συγκροτούν το πλαίσιο της παράλληλης ιδιωτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.»


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.