Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Αρχίζει ο έλεγχος των συμβεβλημένων κλινικών του ΕΟΠΥΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι έλεγχοι αφορούν το έτος 2013.

Εντολή δόθηκε σήμερα στον ΕΟΠΥΥ να μεριμνήσει για την ολοκλήρωση, εντός μηνός, του ελέγχου για το έτος 2013, των συμβεβλημένων κλινικών με τον Οργανισμό, καθώς και για τον αναγκαίο καταλογισμό των ποινών και των προστίμων σε όλους τους τυχόν παραβάτες.

Σε συνάντηση που είχαν σήμερα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός, Παύλος Πολάκης, συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα των ελέγχων των κλινικών από ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες και αποφασίστηκε η δρομολόγηση των συγκεκριμένων ενεργειών με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου και εκκαθάρισης.

Υπενθυμίζεται, ότι λόγω των ενστάσεων που είχαν ως συνέπεια να μην έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι έλεγχοι για το 2013, τον προηγούμενο μήνα - και μετά από συμφωνία με τους «θεσμούς» - αποφασίστηκε η αλλαγή του μαθηματικού τύπου του claw back για το 2014 και η αποσύνδεσή του από αυτό του 2013, έτσι ώστε να είναι δυνατή η είσπραξή του, που αποτελεί μνημονιακή δέσμευση. Η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση δεν πρόλαβε να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ λόγω της προκήρυξης εκλογών και τελικά υπογράφηκε από τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας, Θάνο Δημόπουλο, αφού είχε διασφαλιστεί ότι με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει καμία πιθανότητα απαλλαγής των κλινικών από τον έλεγχο των υποβαλλόμενων δαπανών τους.

Η Υπουργική Απόφαση, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας, εισάγει νέες, πιο αυστηρές ποινές από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο για τους παραβάτες. Ειδικότερα, σε αυτούς που έχουν παραβάσεις οι οποίες υπερβαίνουν το 10% των αιτούμενων ποσών, επιβάλλεται πρόσθετη ποινή διακοπής της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ ενός μηνός, ενώ για υπότροπους επιβάλλεται ελάχιστη ποινή διακοπής της σύμβασης συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ, διάρκειας έξι μηνών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.