Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Σοκ στη Σουηδία από τις οικογένειες που υποβάλλουν τις θυγατέρες τους σε τεστ αγνότητας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μυστική έρευνα που διεξήχθη από δημοσιογράφους στη Σουηδία αποκαλύπτει ότι γιατροί υποβάλλουν σε τεστ παρθενίας κορίτσια παρά τη θέληση τους.

Σε κρυφό βίντεο που γυρίστηκε από τους δημοσιογράφους, γιατροί από όλη τη Σουηδία εμφανίζονται να συμφωνούν στα παράνομα τεστ παρθενίας που τους ζητούν βαθιά θρησκευόμενες οικογένειες προκειμένου να μάθουν αν οι κόρες τους έχουν σεξουαλική ζωή.

Σοκ στη Σουηδία από τις οικογένειες που υποβάλλουν τις θυγατέρες τους σε τεστ αγνότητας

Στο βίντεο, η μία δημοσιογράφος φερόμενη ως θεία ζητεί από το γιατρό να υποβάλει σε τεστ παρθενίας την ανιψιά της παρά τη θέλησης της και μάλιστα να της χορηγήσει και πιστοποιητικό παρθενίας. Ο γιατρός συμφώνησε και μάλιστα παραδέχθηκε πως αυτά τα τεστ έχουν γίνει εκατοντάδες φορές ακόμη και σε παιδιά.

Ωστόσο σύμφωνα με τη σουηδική νομοθεσία, οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν το θέμα είτε σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες ή στην αστυνομία εφόσον θεωρούν ότι η έφηβη κοπέλα χρίζει προστασίας από τις αρχές πρόνοιας.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έσπευσαν να καταδικάσουν την απαράδεκτη αυτή πρακτική.

«Σε μία χώρα η οποία διεθνώς διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην προστασία των γυναικείων δικαιωμάτων, μου είναι σχεδόν αδιανόητο να ακούω ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει στη Σουηδία», δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης Human Right Watch στην Daily Mail.

Ένα από τα θύματα αυτή της πρακτικής μίλησε για την αηδιαστική, όπως τη χαρακτήρισε, εμπειρία της, δίχως να αποκαλύψει την ταυτότητά της.

«Αισθάνομαι ακόμα ντροπή γιατί κανείς δεν μπορεί να δει την αλήθεια. Δεν ξέρω τι σκέφτονται οι άλλοι, αλλά δεν μπορώ καν να σκεφτώ ότι κάποιος με εξέτασε για να δει αν είμαι παρθένα. Είναι πράγματι αηδιαστικό».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.