Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

"Έφυγε" από τη ζωή, νικημένος από τον καρκίνο, ο Νέιτ Χάφμαν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νικημένος από τον καρκίνο, ο άλλοτε σέντερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, άφησε την Πέμπτη την τελευταία του πνοή.


Ο Νέιτ Χάφμαν δεν άντεξε. Ο καρκίνος τον λύγισε και ο παλαίμαχος άσος της Μακάμπι Τελ Αβίβ παραδόθηκε φεύγοντας, δυστυχώς, από τη ζωή σε ηλικία 40 ετών.



Πρόσφατα ο Αμερικανός είχε προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση όταν σε συνέντευξή του ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της ασθένειας και δεν έδινε στον εαυτό του παρά λίγους μήνες ζωής.

Αποδείχθηκαν μέρες, αφού ο Χάφμαν απεβίωσε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, ανήμερα της έναρξης της Ευρωλίγκας, την οποία είχε κατακτήσει (με την μορφή της Σουπρολίγκας) με την ισραηλινή ομάδα το 2001 έχοντας 21 πόντους και 9 ριμπάουντ στον τελικό με τον Παναθηναϊκό. Ήταν μάλιστα ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης.

Ο Χάφμαν συνέδεσε την επαγγελματική πορεία του με τη Μακάμπι, στην οποία έπαιξε από το 1999 έως το 2002. Ήταν δηλαδή και στο Final Four της Θεσσαλονίκης το 2001, όταν η ομάδα του λαού ηττήθηκε από το "τριφύλλι". Ο ίδιος είχε 26 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Ψηλός (2μ16) με πλαστικές κινήσεις, ήταν εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο ελισσόταν και τέλειωνε τις φάσεις.

Έπαιξε ακόμη στην ισπανική Φουενλαμπράδα (1998-99) ερχόμενος στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ.
Το tweet της Μακάμπι

The Maccabi Tel Aviv Basketball Club deeply grieves the passing of Nate Huffman, one of the club's greatest players and a wonderful person. — Maccabi Tel Aviv BC (@MaccabitlvBC) October 15, 2015

Δείτε τα καλύτερα καλάθια του:




Πηγή: http://www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.