Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Από τα μέσα του έτους η ισχύς των αλλαγών στις τιμές γενοσήμων και φαρμάκων εκτός πατέντας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι αλλαγές στις τιμές των γενόσημων και των φαρμάκων εκτός πατέντας θα ισχύσουν από τα μέσα του επόμενου χρόνου, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, εξειδικεύοντας περαιτέρω πως οι τροποποιήσεις αυτές δεν θα ληφθούν υπόψη στο υπό διαμόρφωση δελτίο τιμών, αλλά στο επόμενο.

Στην παρούσα φάση - εξήγησε - πως θα υπάρξει μείωση τιμών μόνο από την απώλεια προστατευτικού φραγμού του 2012 για τα γενόσημα και τα εκτός πατέντας φάρμακα. Όπως συγκεκριμένα σημείωσε- κατά την παρέμβασή του στις επιτροπές που επεξεργάζονται το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα - η μείωση των τιμών των συγκεκριμένων φαρμάκων είναι στοιχείο της συμφωνίας κι αναγνώρισε ως "εύλογη" την ένσταση της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας.

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, ο υπουργός Υγείας είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πως θα δώσει την μάχη του με επιχειρήματα θέτοντας ως στόχο να διατηρηθεί ο "κόφτης" του 12% για τα εκτός πατέντας φάρμακα και του 7,8% για τα γενόσημα. Κατέληξε μάλιστα ενημερώνοντας πως η συνδρομή της Πολιτείας θα αφορά ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο για την βιωσιμότητα της φαρμακοβιομηχανίας.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.