Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Επαγγελματική αποκατάσταση ανέργων νέων από το χώρο του Πολιτισμού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιτυχία, σε ποσοστό 30%, σημείωσε σχετικό πρόγραμμα.

Επιτυχία, σε ποσοστό 30%, σημείωσε πρόγραμμα επαγγελματικής αποκατάστασης ανέργων νεαρής ηλικίας, που προέρχονται από το χώρο του Πολιτισμού, διάρκειας δύο ετών, που χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Το έργο, «Πολιτισμός: Η δημιουργική πλευρά της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης στη Θεσσαλονίκη», είχε ως στόχο την προετοιμασία των ανέργων - ωφελουμένων που επιλέχθηκαν, ώστε να ιδρύσουν επιχειρήσεις, να προωθηθούν για απασχόληση σε επιχειρήσεις, αλλά και σε θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, με τη συμμετοχή τους σε δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης - επιμόρφωσης, συμβουλευτικής πληροφόρησης και επιχειρηματικής υποστήριξης, καθώς και δικτύωσης με πολιτιστικούς φορείς και επιχειρήσεις.

Αντικείμενο του έργου ήταν η προετοιμασία 130 ανέργων, οι οποίοι υποστηρίχτηκαν προκειμένου να ασκήσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες, ή να στελεχώσουν υφιστάμενες επιχειρήσεις, ανταποκρινόμενοι στις σύγχρονες απαιτήσεις τους.

Στη διάρκεια ημερίδας, με θέμα τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, ο αναπληρωτής διευθυντής της ΔΕΘ – Ηelexpo, Αλέξης Τσαξιρλής, είπε ότι από το σύνολο των 130, οι 22 προσελήφθησαν ήδη σε εταιρίες και φορείς, οι 14 υπέγραψαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου και για τους περισσότερους οι συμβάσεις θα επεκταθούν, 5 ίδρυσαν δική τους εταιρία και άλλοι 2 ίδρυσαν κοινωνικές επιχειρήσεις. «Το ποσοστό επιτυχίας φθάνει το 30% και είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Όμως, υπάρχουν ευκαιρίες για απασχόληση και για τους υπόλοιπους ανέργους που δεν τα κατάφεραν με την πρώτη φορά», είπε ο κ.Τσαξιρλής.

Ο διοικητικός διευθυντής της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), Γιάννης Κοτσιφός, είπε ότι πολλοί από τους νέους είχαν “φρέσκιες” ιδέες και πολύ αξιόλογες προτάσεις, αλλά – όπως είπε χαρακτηριστικά- «βρίσκονται στην άγονη γραμμή της απασχόλησης». ”Δυνητικά διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή περιοχές στην αγορά εργασίας που έχουν μικρή κάλυψη και κατά συνέπεια το γεγονός αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε”, είπε ο κ.Κοτσιφός.

Το έργο «Πολιτισμός: Η δημιουργική πλευρά της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης στη Θεσσαλονίκη», απετέλεσε ένα εγχείρημα συνένωσης των δυνάμεων των τοπικών επιχειρηματικών και αναπτυξιακών φορέων, με σκοπό την καταπολέμηση της ανεργίας σε επαγγέλματα σχετικά με τον πολιτισμό (π.χ. αρχαιολόγοι, εικαστικοί, συντηρητές έργων τέχνης, μουσικοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, κλπ).

Υλοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη “Πολιτισμός-Ανάπτυξη-Απασχόληση”, με εταίρους την ΕΣΗΕΜ-Θ, την ΔΕΘ – Helexpo το Δήμο Θεσσαλονίκης, την Επιτροπή Ερευνών ΑΠΘ, τον Οργανισμό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, το Ολυμπιακό Μουσείο, το ΚΕΚ ΣΕΒΕ-ΣΒΒΕ-ΔΕΘ, το Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού και τη Γνώση Αναπτυξιακή ΑΜΚΕ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.