Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Οι αρρωστημένες τιμωρίες παιδιών που σόκαραν τον κόσμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Άνθρωποι που δεν έπρεπε ποτέ να γίνουν γονείς δημιούργησαν το κουτί-φυλακή, τις βελόνες του πόνου, την πάνα της ντροπής.

Η σχέση γονιών και παιδιών είναι μια σχέση εύθραυστη και ταυτόχρονα θαυμάσια. Τη μία στιγμή υπάρχουν γέλια και χαρές, την άλλη κλάματα και περιορισμοί. Μοιάζει συχνά με μια παρτίδα σκάκι, με τους αντιπάλους να προσπαθούν ο ένας να χειραγωγήσει τον άλλο. Συνήθως στο τέλος «νικούν» οι γονείς γιατί, πώς να το κάνουμε, είναι οι γονείς.

Αυτά σε μια υγιή και φυσιολογική σχέση. Γιατί υπάρχει και αυτό το «πάρε δώσε» που μοιάζει αρρωστημένο. Αυτή η κατηγορία γονέων θέλει ένα και μοναδικό πράγμα: να επιβληθούν και να υπερτονίσουν το θέμα της εξουσίας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι μέθοδοι διαπαιδαγώγησης περιλαμβάνουν πολύ πόνο και οργή (και από τις δύο πλευρές).

Τα όρια ξεπερνιούνται και το αποτέλεσμα μόνο κακό θα μπορούσε να είναι. Από την πρόκληση σωματικού πόνου μέχρι τον ψυχολογικό εξευτελισμό τα θύματα υποφέρουν. Και δυστυχώς, τις περισσότερες φορές, οι επιδράσεις στο χτίσιμο της προσωπικότητας είναι ορατές και στην ενήλικη ζωή.


Το κουτί-φυλακή και οι βελόνες του πόνου



Είναι δύσκολο να συλλάβει ένας υγιής νους την παράνοια αυτών των γονιών, που θεωρούσαν ότι οι ακραίες μέθοδοι τιμωρίας θα έβαζαν μυαλό στα παιδιά τους. Κάθε φορά που τα παιδιά τους ηλικίας 5, 6 και 8 ετών έκαναν αταξίες ο 29χρονος πατέρας τους James Taylor και η 26χρονη μητριάς τους Samantha τα έκλειναν σε ένα κουτί. Τα παιδιά έμεναν κλεισμένα για 15-30 λεπτά και κατάφερναν να ανασαίνουν από τις μικρές τρύπες που είχε ανοίξει το ζευγάρι στο κουτί, απ’ όπου τους έδιναν μόνο λίγο νερό.

Και σαν να μην έφτανε αυτό η τιμωρία είχε και άλλο σκέλος. Όταν τα ανήλικα δεν ήταν κλεισμένα στο κουτί ήταν αναγκασμένα να κάθονται στη γωνία στις μύτες των ποδιών τους, έχοντας στα χέρια τους βάρη και κάτω από τις πατούσες τους… βελόνες. Έτσι κάθε φορά που κουράζονταν από αυτά που κρατούσαν, πατούσαν τα πόδια τους στο έδαφος και οι βελόνες έμπαιναν στα πόδια τους!

Το μαρτύριο των παιδιών ανακάλυψε μια φίλη της οικογένειας όταν τα βρήκε κλεισμένα στο κουτί. Οι γονείς φυλακίστηκαν και τα παιδιά πλέον μένουν σε ένα υγιές περιβάλλον με συγγενείς τους.

Τιμωρία με καυτερή σάλτσα και κρύα ντους



«Ο Christoph είναι ο μεγαλύτερος μπελάς στη ζωή μου». Αυτή η φράση έρχεται από το στόμα της 36χρονης Jessica Beagley, μητέρας έξι παιδιών, εκ των οποίων τα δύο είναι υιοθετημένα, ανάμεσά τους και ο Christoph. Και ενώ κανείς θα πίστευε ότι αυτή η φράση έρχεται από μια υγιή μητέρα που έχει απηυδήσει από τις αταξίες των παιδιών της, οι πράξεις της δείχνουν μία άρρωστη γυναίκα, με άρρωστες ιδέες για μεθόδους πειθαρχίας.

Το βίντεο με την τιμωρία που επιβάλλει στον 7χρονο Christoph κάθε φορά που αυτός δεν κάνει κάτι σωστό προβλήθηκε το 2011 στην εκπομπή «Dr Phil» και προκάλεσε αντιδράσεις και φυσικά η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης, με την 36χρονη να κρίνεται ένοχη για παιδική κακοποίηση.

Η Jessica σε κάθε αταξία του παιδιού τού έριχνε καυτερή σάλτσα στο στόμα και το ανάγκαζε να την καταπιεί, ενώ του φώναζε δυνατά για όσα είχε κάνει. Στη συνέχεια τον έβαζε στην μπανιέρα και τον έκανε μπάνιο με πολύ παγωμένο νερό, ενώ το παιδί ούρλιαζε.

Όπως υποστήριξε ο συνήγορός της στη δίκη η Jessica πήγε στην τηλεοπτική εκπομπή απελπισμένη για τον άτακτο γιο της, θέλοντας κάποιος να καταλάβει τι περνάει. «Είναι μια στοργική μητέρα, με ένα υιοθετημένο παιδί με προβλήματα συμπεριφοράς» είχε υποστηρίξει στη δίκη ο συνήγορος.



Ανελέητο μαστίγωμα με ζώνη


Η κραυγές της 16χρονης Hillary Adams στο βίντεο σοκάρουν. Το κορίτσι δέχεται βίαια μαστιγώματα με ζώνη από τον πατέρας της γιατί υπέπεσε στο μεγάλο «παράπτωμα» να κατεβάσει μουσική στον υπολογιστή της. Η τραγική ειρωνεία στην υπόθεση αυτή είναι ότι ο πατέρας, William Adams, ήταν δικαστής, που δίκαζε υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας. Το βίντεο τράβηξε κρυφά η ίδια η έφηβη σε μια προσπάθειά της να μάθει ο κόσμος τι της συμβαίνει, να αναγκάσει τον πατέρα της να ζητήσει βοήθεια και φυσικά να δείξει στο Δικαστικό Σώμα πόσο ακατάλληλος ήταν για τη θέση του δικαστή.

Στο βίντεο ο πα-τέρας δείχνει ιδιαίτερα ενοχλημένος όταν η κόρη αρνείται να γυρίσει μπρούμυτα για να την ξαναμαστιγώσει. «Γύρνα αλλιώς θα σε μαστιγώσω στο πρόσωπο» της λέει. Αν αναρωτιέται κανείς πού βρισκόταν σε όλο αυτό το σκηνικό η μάνα, η απάντηση σοκάρει. Δίπλα του, δίνοντας εντολή στην κόρη της να κάνει ό,τι της λέει…



«Πεθαίνοντας» της πείνας


Φαίνεται πως ο πάστορας Mark Hoop και η γυναίκα του Susan δεν ακολουθούσαν κατά γράμμα τις επιταγές του χριστιανισμού. Το ζευγάρι καταδικάστηκε για παιδική κακοποίηση, με την υπόθεση να γίνεται γνωστή όταν η 9χρονη υιοθετημένη κόρη τους το έσκασε από το σπίτι και αποκάλυψε ότι λιμοκτονούσε.

Σύμφωνα με την αστυνομία το ζευγάρι άφηνε νηστικό για μέρες τη μικρή, η οποία κατέθεσε ότι αυτό γινόταν μέχρι να κάνει ολόσωστες τις ασκήσεις των μαθηματικών. «Με έδερναν και δεν με τάιζαν όλη τη μέρα. Αυτό συνέβαινε συνέχεια. Βαρέθηκα να μην τρώω εξαιτίας των μαθηματικών» είπε η ανήλικη στην αστυνομία.

Από την ασιτία η μικρή ζύγιζε 14 κιλά και αντιμετώπιζε προβλήματα ανάπτυξης.


Η πάνα της ντροπής



Το Μάιο του 2012 οι κάτοικοι μιας γειτονιάς στη Μινεσότα είδαν γεμάτοι απορία μια 12χρονη να τρέχει στο δρόμο φορώντας μόνο μια… πάνα. Το κεφάλι της ήταν ξυρισμένο και ο φόβος ζωγραφισμένος στα μάτια της. Με αυτή την εξελιγμένη και «εκπαιδευτική» μέθοδο την τιμωρούσαν η 38χρονη μητέρα της Stephanie Ann Broten και ο 34χρονος σύζυγός της Darnell Alan Landrum για τους κακούς βαθμούς που έπαιρνε στο σχολείο και για το διάβασμα που δεν έκανε στο σπίτι. Το ζευγάρι όταν συνελήφθη φάνηκε απορημένο γιατί όπως υποστήριξε δεν έκανε κάτι κακό και ήταν δικαιώμά τους ο τρόπος που διαπαιδαγωγούσαν την κόρη τους!


Πυροβολώντας το λάπτοπ

 


Tα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο χρόνος που περνούν οι έφηβοι σε αυτά γίνονται συχνά αιτία τσακωμού με τους γονείς. Δεν είναι και ότι καλύτερο για μία έφηβη να εξευτελίζεται στο Facebook. Ο διασυρμός σε φίλους και γνωστούς μπορεί να κάνει την καθημερινότητα δύσκολη και την ίδια στόχο επικριτικών σχολίων και χλευασμού. Αυτό συνέβη και στην 15χρονη Hannah που οργισμένη ανέβασε στο Facebook ένα κείμενο για τους γονείς της, πιστεύοντας ότι τους είχε μπλοκάρει και δεν θα μπορούσαν να δουν τι έγραφε. Στο ποστ της έλεγε πόσο χάλια νιώθει που την αναγκάζουν να κάνει συνεχώς δουλειές στο σπίτι. «Δεν είμαι η σκλάβα σας, αν θέλετε καφέ, σηκωθείτε και φτιάξτε τον» έγραφε μεταξύ άλλων.

Τα γραφόμενά της, όμως, είδε ο πατέρας της και αποφάσισε να την τιμωρείσαι φτιάχνοντας ένα βίντεο και δημοσιεύοντάς το στον τοίχο της για να το δουν όλοι οι φίλοι της. Στο βίντεο, αφού την κατέκρινε για όλα όσα είχε πει, χαρακτηρίζοντάς την αχάριστη, έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε το laptop της 15χρονης. «Για όλους τους φίλους της Hannah που πίστευαν ότι το επαναστατικό ποστ της ήταν κουλ και σε όλους τους γονείς που πιστεύουν ότι τα παιδιά τους δεν γράφουν άσχημα πράγματα στο Facebook» έλεγε μεταξύ άλλων στο βίντεο...



Η απεγνωσμένη απαγωγή



Υπάρχουν στιγμές που οι γονείς απελπίζονται και δεν βρίσκουν κανένα τρόπο να χειριστούν τα παιδιά τους. Έτσι το μυαλό τους επινοεί τρελούς τρόπους τιμωρίας, ακόμα και αν τους στερήσει το παιδί για κάποιο χρόνο από την καθημερινότητά τους. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του κυρίου και της κυρίας Levy και της 15χρονης κόρης τους Shannon. Η έφηβη έπινε, έκανε σεξ με διαφορετικά αγόρια, κάπνιζε μαριχουάνα και «έμενε» στα μαθήματά της.

Οι γονείς της προσέλαβαν λοιπόν έναν κύριο να... την απαγάγει! Ο υποτιθέμενος απαγωγέας ήταν υπάλληλος του «Tranquility Bay», ενός αναμορφωτηρίου στην Τζαμάικα, όπου η Shannon πέρασε έναν ολόκληρο χρόνο για να βελτιώσει τη συμπεριφορά της. Ο εγκλεισμός της κόστισε στους γονείς 40.000 δολάρια και η έφηβη φαίνεται ότι δεν πέρασε ζωή χαρισάμενη. Κι' αυτό γιατί ενώ το «Tranquility Bay» φαίνεται αρχικά σαν πολυτελές θέρετρο, με μια πιο προσεκτική ματιά θα δεις κανείς ηλεκτροφόρα καλώδια που περικυκλώνουν το χώρο για να μην υπάρχουν αποδράσεις, βαριά οπλισμένους φύλακες και τους έγκλειστους να φορούν στολές, ενώ και τις μεθόδους διαπαιδαγώγησης μόνο δημοκρατικές δεν θα τις έλεγε κανείς. Ίσως γι' αυτό το αναμορφωτήριο έβαλε λουκέτο το 2009.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.