Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν υπάρχει υγειονομική βόμβα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Μακάρι να παίρναμε την αναδοχή των ασυνόδευτων παιδιών».

Καθησυχαστικός ως προς τη μετάδοση λοιμωδών νόσων, εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθ. Γιαννόπουλος, ο οποίος μιλά και για περαιτέρω στελέχωση των κέντρων προσφύγων και των προαναχωρησιακών κέντρων, με γιατρούς νοσηλευτές και ψυχολόγους, μέσα στον επόμενο μήνα.

Σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο FM και την εκπομπή «104,9 Μυστικά υγείας ο κ. Γιαννόπουλος μίλησε για το τεράστιο θέμα των ασυνόδευτων παιδιών που ξεπερνούν τις 2.500 στην Ε.Ε. «Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα ως οργανισμός και θα το παλέψουμε αυτό, να πάρουμε την αναδοχή τέτοιων παιδιών για να μπορέσει να λειτουργήσει πιλοτικά και για άλλους οργανισμούς και για οικογένειες» είπε.

«Δεν υπάρχει υγειονομική βόμβα. Κι αυτό γιατί οι άνθρωποι αυτοί, όπως τους βλέπετε κ' εσείς στην τηλεόραση, είναι άνθρωποι που έχουν όψη και θρέψη καλή, δεν νοσούν. Δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα, αλλά εμείς, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε μέτρα πρόληψης. Δηλαδή να τους έχουμε υπό την επίβλεψη μας, σε περίπτωση που κάποιο άτομο παρουσιάσει κάτι να το θεραπεύσουμε έγκαιρα και με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσουμε μία υγειονομική ασπίδα για όλους» αναφέρει μετά το περιστατικό με τον ολλανδό που γύρισε από την Κω με συμπτώματα διάρροιας, που τελικά ήταν λοιμώδης γαστρεντερίτιδα.

Όσον αφορά τους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη είπε ότι «το μόνο που παρατηρείται είναι κάποια κρούσματα δυσεντερίας, λόγω ακριβώς των θεμάτων συγχρωτισμού. Αλλά όμως παίρνονται τέτοια μέτρα, ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος μετάδοσης και εξάπλωσης».

«Τεράστιο» χαρακτήρισε το πρόβλημα με τα ασυνόδευτα παιδιά. «Τα παιδιά αυτά πηγαίνουν σε ορισμένα κέντρα υποδοχής τα οποία υπάρχουν και έχουν την παρακολούθηση που πρέπει να έχουν. Η τύχη βέβαια των παιδιών αυτών δε μπορώ να σας πω ακριβώς τι θα γίνει. Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Τα παιδιά αυτά στερούνται των γονιών τους. Χάσανε τους γονείς τους στο πόλεμο. Κι εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα και καλείται η κοινωνία να παίξει ένα σημαντικό ρόλο, δείχνοντας τη στοργή της και την αλληλεγγύη της» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος.

Εξέφρασε την ελπίδα να μπορούσε το ΚΕΕΛΠΝΟ να έπαιρνε την αναδοχή αυτών των παιδιών.

«Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα ως οργανισμός και θα το παλέψουμε αυτό, να πάρουμε την αναδοχή τέτοιων παιδιών για να μπορέσει να λειτουργήσει πιλοτικά και για άλλους οργανισμούς και για οικογένειες. Είναι ένα θέμα το οποίο ξεφεύγει από τις δυνατότητες και τις αρμοδιότητες τις δικές μας, αλλά είναι ένας έντονος ανθρώπινος προβληματισμός. Δεν είναι μόνο τα παιδάκια που είναι στην Ελλάδα, που τον ακριβή αριθμό δεν τον έχουμε. Με την επικοινωνία που είχαμε και με τον Επίτροπο για θέματα προσφυγικά, με τον κ.Αβραμόπουλο, με τα δεδομένα τα οποία έχουμε και την ενημέρωση, τα παιδιά αυτά ξεπερνούν τα 2.500 παιδιά για το 2015. Και βέβαια αυτά τα παιδιά υπάρχουν σε όλη τη διασπορά της Ε.Ε. Εδώ είναι το πρόβλημα το μεγάλο, κι εδώ θα πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα, γιατί όπως καταλαβαίνετε παιδιά χωρίς γονείς έχουνε μεγάλες ανάγκες κοινωνικής θαλπωρής και προσοχής» είπε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.