Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Οι καμαριέρες που διοργάνωσαν εβδομάδα μόδας για φτωχούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι καμαριέρες του πολυτελούς γαλλικού ξενοδοχείου Park Hyatt οργάνωσαν την πρώτη "Εβδομάδα μόδας για φτωχούς", για να γιορτάσουν τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, που την πέτυχαν μετά από μια μονοήμερη απεργία-αστραπή.

Κάνοντας αντίπραξη στις επιδείξεις για το φθινόπωρο και την άνοιξη του 2016 που είναι σε εξέλιξη αυτήν την εβδομάδα στο Παρίσι, οι 60 γυναίκες, διέσχισαν την Πλατεία της Όπερας, στο κέντρο της πρωτεύουσας, φωνάζοντας συνθήματα όπως "Αλληλεγγύη" και "Πονάει η πλάτη μας, πληρώστε".

Οι καμαριέρες που διοργάνωσαν εβδομάδα μόδας για φτωχούς

Μέσα σε 24 ώρες, οι γυναίκες πέτυχαν μεταξύ άλλων να αυξηθούν κατά 100% οι εργάσιμες ημέρες που θα τις πληρώνονται ως αργίες, να λαμβάνουν επίδομα εστίασης ύψους 7 ευρώ (από 4) και να τους καταβάλλεται στο σύνολό του το αντίτιμο του εισιτηρίου των μέσων μεταφοράς που χρησιμοποιούν.

Η πορεία τους είχε τελικό προορισμό το ξενοδοχείο W Paris Opera όπου οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους απεργούν ζητώντας επίσης καλύτερες συνθήκες εργασίας. "Δικαιούμαστε 2 ευρώ την ημέρα για το γεύμα μας. Τι να φας με δύο ευρώ;" είπε ένας εργαζόμενος.

Οι γυναίκες είχαν οργανώσει παρόμοιες κινητοποιήσεις και το 2013 και το 2014, παράλληλα με την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.