Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Ταξίδι στο χρόνο με τις φυλές της Αιθιοπίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εντυπωσιακές εικόνες μιας εποχής που χάνεται - Δείτε τις φωτογραφίες.

Η κουλτούρα τους διατηρήθηκε και διασώθηκε, οι παραδόσεις τηρούνται και τιμώνται. Κι όμως η ζωή των φυλών στην κοιλάδα Όμο της Αιθιοπίας απειλείται από τη σύγχρονη ανάπτυξη και οι άνθρωποι κινδυνεύουν.

Ο Ισπανός φωτογράφος Diego Arroyo Méndez αποτύπωσε στο φακό του εκπληκτικές στιγμές από τη ζωή τους σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών.

«Για χρόνια ήθελα να φωτογραφίσω τους ανθρώπους των φυλών στην απομακρυσμένη κοιλάδα Όμο, ένα μέρος εξαιρετικής ανθρωπολογικής αξίας και εκπληκτικής ομορφιάς», περιγράφει ο ίδιος.

«Ήταν ένα ταξίδι-πρόκληση γεμάτο περιπέτειες και εμπειρίες κατά το οποίο έμαθα για την εντυπωσιακή πολιτιστική κληρονομιά τω ν αρχαίων φυλών στην περιοχή».

Όπως λέει, του άρεσε ο τρόπος λειτουργίας της κοινωνίας των φυλών αυτών και ο τρόπος με τον οποίο νοιάζονται ο ένας για τον άλλο και τιμούν τις παραδόσεις τους.

Αυτό που τον εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η τελετή Hamar κατά την οποία το αίμα, η περηφάνια και η διασκέδαση συνδυάζονται. Οι γυναίκες συγγενείς ενός νεαρού αγοριού μαστιγώνονται ενώ χορεύουν και βγάζουν ήχους φυσώντας κέρατα ταύρων, δείχνοντας την ευτυχία και την υπερηφάνειά τους.

Οι γυναίκες θεωρούν τα σημάδια αυτά απόδειξη της αφοσίωσης στους συζύγους τους.

«Αν το αγόρι πηδήξει πάνω από τους ταύρους με τη μία, γίνεται άνδρας. Υπάρχει ένας παράξενος συνδυασμός αίματος και διασκέδασης», εξηγεί.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.