Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Η απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού για τα μπλουζάκια των αρχαιοφυλάκων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Η παραγγελία καθυστέρησε λόγω γραφειοκρατίας, αλλά θα προχωρήσει».

«Η απόκτηση ομοιόμορφης εμφάνισης των αρχαιοφυλάκων, οι οποίοι δεν προστατεύουν μόνο τις αρχαιότητες, αλλά και τους επισκέπτες, είναι θέμα πολιτισμού, αισθητικής και ασφάλειας των χιλιάδων ανθρώπων που καθημερινά βρίσκονται για πολλές ώρες στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία μας. Η καθυστέρηση της σχετικής παραγγελίας, με την οποία είχε συμφωνήσει η ηγεσία της ΠΕΥΦΑ, οφείλεται σε γραφειοκρατικούς λόγους. Είναι ωστόσο αναγκαίο να προχωρήσει, είτε αξιοποιηθεί φέτος είτε από την αρχή της επόμενης τουριστικής περιόδου».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού, απαντώντας σε χτεσινή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), που εξέφραζε την αντίθεσή της σχετικά με την έγκριση σύμβασης για παραγγελία, ομοιόμορφης εμφάνισης που αποτελείται από 2.100 καλοκαιρινές μπλούζες, για να φορεθεί από το φυλακτικό προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών και των Μουσείων της Αττικής.

«Η θερινή τουριστική περίοδος του 2015, πλέον βρίσκεται προς το τέλος της. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραγγελθούν τώρα, να πληρωθούν τώρα και να μείνουν στις αποθήκες, για να φορεθούν του χρόνου. Καλό θα είναι βιαστικές ενέργειες να αποφεύγονται, ιδιαίτερα την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε. Προτείνουμε λοιπόν, να γίνουν όλα με άνεση χρόνου. Να συνεργαστούμε με το ΤΑΠΑ και με όποιες υπηρεσίες χρειάζεται, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα και να διανεμηθούν στο φυλακτικό προσωπικό έγκαιρα, πριν από την έναρξη της επόμενης θερινής περιόδου», ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.