Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Κερδήθηκε το στοίχημα για το αιολικό πάρκο στο Μουζάκι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Το όραμά μας παίρνει σάρκα και οστά μετά την απόφαση του ΣτΕ», δηλώνει ο δήμαρχος.

Κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι είναι οι κάτοικοι και οι τοπικοί παράγοντες στο Δήμο Μουζακίου Καρδίτσας, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ενέκρινε τη λειτουργία μεγάλου αιολικού πάρκου στην περιοχή.

Η σημαντική αυτή επένδυση θα δώσει δουλειά σε 26 άτομα (20 στη φάση της κατασκευής και άλλοι 6 σε μόνιμη βάση κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του πάρκου), δίνοντας ανάσα στον τόπο, όπου η ανεργία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα (40% στο νομό Καρδίτσας και 60% στους νέους!).

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της επένδυσης, το συνολικό κόστος της θα φτάσει στα 33 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν σε όλο το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας. Προβλέπει την εγκατάσταση 15 ανεμογεννητριών στη θέση «Αέρας» του Δημοτικού Διαμερίσματος Δρακότρυπας στο Δήμο Μουζακίου.

Όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Μουζακίου, Γιώργος Κωτσός, στην εφημερίδα Ενημέρωση, «Ένα μεγάλο στοίχημα για το Δήμο Μουζακίου κερδήθηκε, καθώς το όραμα για την υλοποίηση Αιολικού Πάρκου στην περιοχή μας παίρνει πλέον σάρκα και οστά, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Να θυμίσουμε πως το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει ήδη χορηγήσει άδεια παραγωγής ενέργειας, ισχύος 30 MW στη ΔΕΗ».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.