Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Έκκληση του ΠΙΣ για υγειονομική κάλυψη των προσφύγων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Τίθεται σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας».

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν λόγω της αυξημένης προσέλευσης προσφύγων και μεταναστών, κρούει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). Μάλιστα, θεωρεί επιβεβλημένη την αποστολή κινητής υγειονομικής μονάδας και γιατρών στη Μυτιλήνη, όπου καταφεύγει βασικός όγκος των προσφύγων και μεταναστών, καθώς «τίθεται σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας».

«Αν δεν έχουμε προετοιμαστεί καταλλήλως, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όταν παραστεί ανάγκη» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος υπολογίζει ότι στο νησί βρίσκονται περί τους 15.000 μετανάστες και καταγγέλλει ότι παρά τις υποσχέσεις για αποστολή κινητής υγειονομικής μονάδας και γιατρών «δεν έγινε τίποτε, παρά μόνο εστάλη στο νησί όχημα τύπου ασθενοφόρου, το οποίο εκτός του ότι δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του νησιού, ουδέποτε τέθηκε σε λειτουργία».

Επίσης, ο ΠΙΣ καλεί την υπηρεσιακή κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα «έστω την ύστατη στιγμή, για να μη βρεθούμε προ δυσάρεστων καταστάσεων», όπως σημειώνει.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.