Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Πύρινος εφιάλτης στο Κίεβο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συστάσεις στους κατοίκους να μένουν σπίτια με κλειστά παράθυρα.

Ο δήμος του Κιέβου ζήτησε σήμερα να κλείσουν τα σχολεία της ουκρανικής πρωτεύουσας, η οποία πλήττεται από καύσωνα και έχει καλυφθεί από καπνούς καθώς δασικές πυρκαγιές μαίνονται στα προάστιά της.

«Λαμβάνοντας υπόψη τη μεταφορά προϊόντων καύσης από τις δασικές πυρκαγιές που μαίνονται σε ακτίνα 30 χλμ. περιμετρικά του Κιέβου, καθώς και τη ζέστη, συνιστάται το κλείσιμο των σχολείων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος.

Σήμερα θα είναι η ημέρα με τη μικρότερη διάρκεια μαθημάτων στα σχολεία και όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα είναι κλειστά αύριο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι αρχές της πρωτεύουσας κάλεσαν επίσης τους κατοίκους να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους, να έχουν τα παράθυρα των σπιτιών κλειστά και να αποφεύγουν τους μεγάλους περιπάτους.

Δύο δασικές πυρκαγιές μαίνονται σε έκταση 240 στρεμμάτων βορειοδυτικά του Κιέβου εδώ και τρεις ημέρες. Άλλη φωτιά εκδηλώθηκε χθες καίγοντας έκταση 150 στρεμμάτων νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας.

Από την αρχή του μήνα, οι θερμοκρασίες στο Κίεβο έχουν καταρρίψει τα ρεκόρ των τελευταίων 100 και πλέον ετών που γίνονται μετεωρολογικές παρατηρήσεις, με τον υδράργυρο ν' ανεβαίνει στους 36 βαθμούς Κελσίου τις δύο πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.