Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Κατάπιε διαμάντι 245.000 ευρώ για να το βγάλει λαθραία από τη χώρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης αφαίρεσαν με χειρουργική επέμβαση ένα κλεμμένο διαμάντι έξι καρατίων από το έντερο μίας γυναίκας, η οποία είχε επιχειρήσει να το βγάλει λαθραία από τη χώρα καταπίνοντάς το.

Η 39χρονη Τζιανγκ Σουλιάν από την Κίνα παραδέχτηκε ότι είχε κλέψει το διαμάντι αξίας περίπου 280.000 δολαρίων (245.000 ευρώ) την Παρασκευή όταν αυτό εντοπίστηκε στο στομάχι της σε ακτινογραφία στην οποία υποβλήθηκε, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η Τζιανγκ μαζί με τον άνδρα που την συνόδευε, έναν επίσης Κινέζο, συνελήφθησαν την Πέμπτη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, Σουβαρναμπούμι, ενώ επιχειρούσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα, δήλωσε ο αστυνομικός που ηγείται της έρευνας.

Ένας από τους εκθέτες της 56ης Έκθεσης Πολύτιμων Λίθων & Κοσμημάτων της Μπανγκόκ ανέφερε την εξαφάνιση του διαμαντιού. Το ζευγάρι πιστεύεται ότι αντικατέστησε το αληθινό διαμάντι με ένα ψεύτικο.

Όταν η γυναίκα τέθηκε υπό κράτηση αρνήθηκε την τροφή κι έπινε μόνο νερό, είπε η αστυνομία.

Της χορηγήθηκαν καθαρτικά αλλά έπειτα από τρεις ημέρες δεν κατάφερε να το αποβάλει. Σε αυτό το διάστημα το διαμάντι είχε μετακινηθεί από το στομάχι της στο παχύ έντερο.

Στη συνέχεια, οι γιατροί χρησιμοποίησαν κολονοσκόπιο για να αφαιρέσουν τον πολύτιμο λίθο με επιτυχία χθες το μεσημέρι. Η Τζιανγκ κρατείται κατηγορούμενη για κλοπή και αντιμετωπίζει τριετή ποινή κάθειρξης και την επιβολή προστίμου.



Τον Σεπτέμβριο του 2012, ένας Κινέζος συνελήφθη στη Σρι Λάνκα έχοντας καταπιεί ένα διαμάντι που είχε κλέψει από έκθεση.

Την ίδια χρονιά, η αστυνομία της Νότιας Αφρικής συνέλαβε έναν άνδρα που επιχείρησε να εγκαταλείψει τη χώρα έχοντας καταπιεί...220 γυαλισμένα διαμάντια αξίας 2,3 εκατ δολαρίων, τα οποία είχε εντοπίσει ο σαρωτής σώματος της ασφάλειας του αεροδρομίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.